Marokkaanse Eredivisie-sterren mogen zich weer opmaken voor eindtoernooi

Reacties

Zonder zelf in actie te komen heeft Marokko een startbewijs voor de strijd om de Afrika Cup bemachtigd. Door een gelijkspel tussen Burundi en de Centraal Afrikaanse Republiek (2-2) is het land verzekerd van deelname aan het eindtoernooi in Kameroen.

Marokkaanse Eredivisie-sterren mogen zich weer opmaken voor eindtoernooi
© Pro Shots

Door drie overwinningen en een gelijkspel in de kwalificatiegroep stond Marokko er al bijzonder goed voor en het Afrikaanse land is met tien punten nu al zeker van een plek bij de beste twee in de groep. Het toernooi om de Afrika Cup wordt in januari en februari 2022 afgewerkt, wat betekent dat diverse Eredivisie-clubs moeten vrezen voor het kwijtraken van enkele spelers in en na de winterstop van het seizoen 2021/22.

De afgelopen periode zaten diverse Eredivisie-spelers bij de selectie van Marokko. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad, Oussama Idrissi (Ajax) en Zakaria Aboukhlal (AZ) bijvoorbeeld. De broertjes Amrabat en sterspeler Hakim Ziyech (Chelsea) kunnen ook regelmatig rekenen op een uitnodiging voor de interlandperiodes.

Marokko speelt vrijdagavond tegen Mauritanië en kan in dat duel ook meteen de groepswinst veiligstellen. De afgelopen twee edities van de Afrika Cup overleefde Marokko de groepsfase, maar was het toernooi daarna snel klaar voor de Leeuwen van de Atlas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De stand in de kwalificatiegroep richting de Afrika Cup 2021

Land Duels-Punten Doelsaldo
1* Marokko 4-10 9-1
2* Burundi 5-5 6-9
3 Mauritanië 4-5 4-4
4 Centraal Afrikaanse Republiek 5-4 5-10

*naar Afrika Cup

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.