Ziyech en co bijten zich op feestavond stuk op Mauritanië

Reacties

Marokko is vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Mauritanië niet verder gekomen dan een gelijkspel (0-0). Het puntenverlies in de kwalificatiepoule voor het toernooi om de Afrika Cup had geen gevolgen voor de nummer één van de groep. Eerder op de avond werd al bekend dat Marokko zich geplaatst heeft voor het eindtoernooi.

Ziyech en co bijten zich op feestavond stuk op Mauritanië
© Pro Shots

Door het gelijkspel tussen Burundi en de Centraal Afrikaanse Republiek was Marokko al verzekerd van deelname aan het Afrika Cup-toernooi, dat begin 2022 wordt georganiseerd in Kameroen. Eerder in de groepsfase had Marokko al het verschil gemaakt. De ploeg van sterspeler Hakim Ziyech had tien punten na vier duels.

Bij dat totaal kwam vrijdagavond dus een punt uit de vijfde groepswedstrijd. Marokko, dat groepswinnaar is, was dominant met veel balbezit, maar had moeite om kansen te creëren tegen Mauritanië. Dat terwijl de basisploeg op papier toch erg sterk was. Naast Ziyech liet bondscoach Vahid Halilhodzic onder anderen Sevilla-aanvallers Munir El Haddadi en Youssef En-Nesyri (de florerende concurrent van Luuk de Jong) starten.

Vanuit de Eredivisie was er geen inbreng. Vitesse-smaakmaker Oussama Tannane was negentig minuten reserve, net als AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal. Met Fiorentina-middenvelder Sofyan Amrabat (ex-FC Utrecht en -Feyenoord) viel bij de start van de tweede helft wel een oude bekende in. Ook hij kon geen doorbraak forceren bij de jacht op de openingsgoal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.