Pogba grote man in rentree-feestje United en Zlatan

Reacties

In een waar rentree-feestje heeft Manchester United zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op Newcastle United. De nummer twee van de Premier League kwam nog op achterstand, maar aan de hand van Paul Pogba werd het uiteindelijk 4-1. Zlatan Ibrahimovic maakte zijn eerste minuten sinds april. 

Pogba grote man in rentree-feestje United en Zlatan

Het duel stond op voorhand in het teken van de terugkeer van Ibrahimovic en Pogba. José Mourinho kon na lang blessureleed beide sterren weer eens opnemen in zijn wedstrijdselectie, wat ten koste ging van Henrikh Mkhitaryan en Daley Blind. De Nederlander mocht na twee interlands met Oranje samen met zijn teamgenoot op de tribune van Old Trafford plaatsnemen.

Hoewel Zlatan nog op de bank begon na zijn kruisbandblessure, startte Pogba direct in de basis. De Fransman opereerde naast Nemanja Matic op het middenveld en zou gedurende het duel een positieve rol gaan vertolken. Nadat Newcastle United na een brutaal begin op voorsprong was gekomen via Dwight Gayle, lag Pogba immers zelf aan de basis van de gelijkmaker.

De voormalig duurste voetballer aller tijden brak knap door via de rechterkant, waarna hij landgenoot Anthony Martial met een panklare voorzet in stelling bracht. De linksbuiten torende boven alles en iedereen uit en kopte fraai binnen: 1-1. Dit leek de ruststand te worden, maar United deed op slag van rust nóg een duit in het zakje. Verdediger Chris Smalling was mee naar voren geslopen en knikte op aangeven van linksback Ashley Young de bal bij de tweede paal tegen de touwen: 2-1.

Paul Pogba en Anthony Martial vieren een United-treffer.
Paul Pogba en Anthony Martial vieren een United-treffer.

Na de thee kreeg Newcastle United via Isaac Hayden (ex-Arsenal, red.) een dot van een kans, ware het niet dat de Engelsman op David De Gea stuitte. Aan de overkant was het niet veel later vervolgens raak. Romelu Lukaku vond vanaf rechts Marcus Rashford, alvorens de jonge Engelsman zijn overzicht behield en Pogba bediende met het hoofd. De international faalde niet van dichtbij en bracht de stand op 3-1.

Rentree Zlatan
De wedstrijd was gespeeld en het was wachten op de rentree van Zlatan in het United-shirt. De 36-jarige spits scheurde in april van dit jaar zijn kruisband in het Europa League-duel met Anderlecht. Gevreesd werd voor het einde van zijn carrière, maar de Zweed keerde relatief razendsnel terug. Tegen The Magpies mocht Zlatan een kwartier meedoen, maar de ultieme beloning bleef uit. Een halve omhaal werd in de absolute slotfase gekeerd door keeper Robert Elliot.

Twintig minuten voor tijd had Lukaku de eindstand bepaald op 4-1. Na een combinatie kreeg de topscorer aller tijden van België ietwat gelukkig de bal mee, waarna hij koelbloedig afrondde. Door de overwinning van United blijven Mourinho en consorten acht punten achter staan van koploper Manchester City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.