Pochettino geeft toe: 'Ik had inderdaad met Xavi Simons moeten beginnen'

Reacties

Mauricio Pochettino gaf Xavi Simons na afloop van Olympique Lyonnais-Paris Saint-Germain een aantal mooie complimenten. Zo gaf de trainer aan dat hij de jonge middenvelder eigenlijk in de basis had moeten laten beginnen.

Pochettino geeft toe: 'Ik had inderdaad met Xavi Simons moeten beginnen'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 1
PSG
PSG

Simons viel in de 69ste minuut in en was even later belangrijk bij de gelijkmaker van Thilo Kehrer. Op de vraag of Pochettino niet beter met Simons en jongeling Edouard Michut had kunnen beginnen, reageerde de trainer verrassend. 'Je hebt gelijk! Het was een vergissing om met andere spelers te beginnen. We hadden met hen meer beweging en agressie in het veld', zei Pochettino op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

De Argentijn ging ook in op de status van Sergio Ramos, die 90 minuten op de bank bleef. 'Er is niks aan de hand met hem. Er is gewoon concurrentie voor de plaatsen centraal achterin en ik had besloten om met twee centrale verdedigers te spelen: Presnel Kimpembe en Marquinhos.'

Voor koploper Paris Saint-Germain is er na het 1-1 gelijkspel nog niet veel aan de hand. De voorsprong op het Nederlands getinte OGC Nice is elf punten. Het Lyon van Peter Bosz staat op een teleurstellende elfde plaats in Ligue 1.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.