Ploeggenoten geraakt door blessure Lyon-leider Memphis

Reacties

Memphis Depay wordt met fluwelen handschoenen behandeld bij Olympique Lyon. Hoewel de sterspeler uitviel met een lichte blessure in het Champions League-duel met Benfica, waren zijn medespelers ontdaan.

Ploeggenoten geraakt door blessure Lyon-leider Memphis
© Pro Shots

De status van Memphis blijft groeien. Onder de nieuwe trainer Rudi Garcia werpt hij zich op als leider, zowel verbaal als sportief gezien. Memphis maakte dinsdag voor de vierde groepswedstrijd op rij een doelpunt, waardoor zijn elftal met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Maar de dragende kracht moest in de kleedkamer achterblijven met klachten aan zijn dijbeen. Garcia nam Memphis in bescherming. 'We hebben geen enkel risico genomen met Memphis. Tijdens zijn laatste sprint in de eerste helft voelde hij iets. Zelfs als hij op het veld had willen blijven, was dat niet verantwoord geweest', aldus de trainer tegen RMC Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verwachting is dat Memphis zondag niet kan spelen, wanneer nummer tien Lyon in een rechtstreeks competitieduel met nummer vier Olympique Marseille het gat van drie punten met die ploeg kan dichten. 'Het ziet er niet goed uit, maar we moeten wachten tot hij woensdag onderzocht is', verklaarde voorzitter Jean-Michel Aulas, die baalde van Memphis' blessure. 'Garcia en Juninho (sportief directeur, red.) moeten nu oplossingen zien te vinden.'

Zonder Memphis kreeg Lyon nog een lastige tweede helft voor de kiezen. 'Zijn uitvallen betekende ook dat Benfica beter werd, omdat wij onze technische leider verloren', zei Garcia, die bijval kreeg van Aulas. 'Ik heb gemerkt dat de spelers geraakt waren in de rust en dat is het beste compliment voor Memphis. Momenteel is hij de leider van het team.'

De blessure van Memphis heeft mogelijk ook consequenties voor Oranje, waar hij de aanvalsleider is. Het Nederlands elftal speelt op 16 november (uit tegen Noord-Ierland) en 19 november (thuis tegen Estland) de laatste EK-kwalificatiewedstrijden. Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag de definitieve selectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.