Plaaggeest Bayern maakt opnieuw gehakt van Arsenal

Reacties

Voor het zevende jaar op rij dreigt het doek al in de achtste finale van de Champions League te vallen voor Arsenal. Alleen een wonder kan dat nog voorkomen. Bayern München kwam na een fraaie goal van Arjen Robben moeizaam op gang, maar walste uiteindelijk over de nummer vier van de Premier League heen: 5-1.

Plaaggeest Bayern maakt opnieuw gehakt van Arsenal

Arsenal hoopte na zes jaar de achtste finale eindelijk weer eens te overleven. Omdat tegen Bayern voor elkaar te boksen, moesten The Gunners al vroeg in de achtervolging. Nadat Der Rekordmeister dominant was begonnen aan het thuisduel, opende Robben in de elfde minuut op voor hem typerende wijze de score. De linksbenige rechtsbuiten nam een pass van Philipp Lahm in ontvangst, dribbelde naar binnen en plaatste de bal prachtig in de verre kruising.

In een poging revanche te nemen voor de uitschakelingen tegen Bayern in 2013 en 2014 toonde Arsenal echter veerkracht. Hoewel de kampioen van Duitsland de controle had, was de ploeg van manager Arsène Wenger ondanks enkele pogingen van Robben in het restant van de eerste helft bij enkele tegenstoten de gevaarlijkste ploeg. Na een overtreding van Mats Hummels op Alexis Sánchez kwam Manuel Neuer goed weg toen hij een vrije trap van Mesut Özil losliet.

Enkele minuten later stond Neuer wel op zijn post toen Sánchez vanaf elf meter mocht aanleggen na een overtreding van Robert Lewandowski op Laurent Koscielny, die tot woede van Bayern tot een penalty leidde. Neuer leek de gelijkmaker te voorkomen, omdat Sánchez ook de rebound er in eerste instantie niet inkreeg. Bij de derde poging van de Chileense spits was het echter raak: 1-1. De hoop keerde daarmee terug in de harten van The Gunners.

Alexis Sánchez maakte na een half uur gelijk in München, nadat hij zijn penalty en de rebound nog had gemist. Het mocht niet baten voor Arsenal, dat in het seizoen 2009/10 voor het laatst de kwartfinale van de Champions League bereikte.
Alexis Sánchez maakte na een half uur gelijk in München, nadat hij zijn penalty en de rebound nog had gemist. Het mocht niet baten voor Arsenal, dat in het seizoen 2009/10 voor het laatst de kwartfinale van de Champions League bereikte.

Een stunt hing daarna even in de lucht. Volledig tegen de verhouding in hadden Granit Xhaka en Mesut Özil voor een 1-2 ruststand kunnen zorgen, maar Neuer redde twee keer uitstekend. Het bleken cruciale saves, toen Robert Lewandowski in de 53ste minuut hoog boven Shkodran Mustafi uittorende en een voorzet van Lahm tegendraads in de hoek kopte. De Poolse spits had het voor rust ook al twee keer geprobeerd met het hoofd, maar kopte toen nog over.

Vlak voor het doelpunt van Lewandowski was Koscielny geblesseerd uitgevallen. Zonder de defensieleider moest Arsenal in het vervolg diep buigen voor Bayern. Twee minuten na zijn belangrijke treffer zette Lewandowski met een fraai hakballetje Thiago Alcántara vrij voor David Ospina: 3-1. Weer zeven minuten later moest de Colombiaanse doelman (die in de CL de voorkeur krijgt boven Petr Cech) opnieuw passen toen een schot van Thiago licht van richting werd veranderd.

Daarmee was al na ruim een uur duidelijk dat de achtste finale ook dit seizoen zeer waarschijnlijk het eindstation zal zijn voor Arsenal, dat vervolgens nog blij mocht zijn dat de vijfde goal lang uitbleef. Een bal van Lewandowski belandde bovenop de lat na een merkwaardige actie van Ospina. De Colombiaan voorkwam vervolgens met twee knappe saves dat Javi Martínez en Robben de 5-1 maakten. Die viel vlak voor tijd alsnog, toen Thomas Müller zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.