Piroe direct trefzeker bij Leeds-debuut, Flemming belangrijk voor Millwall

Joël Piroe beleefde zaterdagmiddag een succesvol debuut voor Leeds United. De Nederlandse spits was een van de doelpuntenmakers voor Leeds bij de overwinning op Ipswich Town in het Championship. Zian Flemming won met Millwall van Stoke City, bij wie Wouter Burger debuteerde.

Ipswich Town
3 - 4
Leeds United

Leeds nam Piroe deze week over van Swansea City en de voormalig PSV'er deed direct van zich spreken in het uitduel met Ipswich Town. Na ruim een kwartier maakte Piroe de 1-3 voor Leeds, dat al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam door een eigen goal van Joe Rodon. Bij Leeds kwam ook Pascal Struijk in actie, Crysencio Summerville bleef op de bank.

De bezoekers herstelden zich snel door drie doelpunten in een tijdsbestek van negen minuten: Georginio Rutter, Wilfried Gnonto en dus Piroe vonden het net voor Leeds. In de extra tijd van de eerste helft kwam Ipswich op 2-3 door Nathan Broadhead, maar Piroe en zijn ploeggenoten hielden stand. Met zijn eerste treffer van het seizoen maakte ex-Feyenoorder Luis Sinisterra de 2-4. Diep in de extra tijd bepaalde Conor Chaplin de eindstand op 3-4.

Millwall
Millwall
1 - 0
Stoke City
Stoke City

Zian Flemming boekte met Millwall de tweede overwinning van het seizoen en was ook belangrijk voor de Londenaren in het thuisduel met Stoke City. Flemming nam kort voor de rust de assist voor zijn rekening bij de winnende treffer van Kevin Nisbet. Ki-Jana Hoever begon in de basis bij Stoke, maar bleef na de rust achter in de kleedkamer. Wouter Burger kwam na de pauze als debutant binnen de lijnen bij Stoke. De middenvelder maakte eerder deze week de overstap van FC Basel.

West Bromwich Albion
4 - 2
Middlesbrough

Erik Pieters was met West Bromwich Albion te sterk voor Middlesbrough. De 35-jarige verdediger deed de hele wedstrijd mee bij The Baggies. West Bromwich won dankzij doelpunten van Cedric Kipre, John Swift, Brandin Thomas-Asante en Jeremy Sarmiento. Middlesbrough, bij wie Rav van den Berg ontbrak, eindigde met tien man na twee keer geel voor verdediger Tom Smith.

Huddersfield Town
0 - 4
Norwich City

Norwich City boekte een overtuigende overwinning op Huddersfield Town, bij wie Delano Burgzorg inviel. De voormalig speler van onder andere De Graafschap en Heracles Almelo zag dat zijn Huddersfield niet was opgewassen tegen Norwich. Joshua Sargent, Ashley Barnes, Jonathan Rowe en Adam Idah waren trefzeker voor The Canaries, die zo in het spoor blijven van koploper Leicester City. The Foxes zijn na vier wedstrijden als enige club nog zonder puntenverlies in het Championship. Leicester won zaterdag van Rotherham United (1-2).

Coventry City
0 - 0
Sunderland
Sunderland

Milan van Ewijk en Coventry City hebben een punt overgehouden aan het thuisduel met Sunderland. De rechtsback deed de hele wedstrijd mee. Bij Sunderland bleef Jenson Seelt (ex-speler van Jong PSV) de hele middag op de bank. Coventry bezet na vier wedstrijden de elfde plaats.