'Pirlo zorgt voor verrassing met eerste dienstverband sinds vertrek bij Juventus'

Reacties

Andrea Pirlo lijkt weer als trainer aan de slag te gaan. Volgens diverse media in Turkije staat de 43-jarige Italiaan op het punt om zich te verbinden aan Fatih Karagümrük, de nummer acht van het voorbije seizoen in Turkije. Het is voor Pirlo zijn eerste trainersfunctie sinds zijn vertrek bij Juventus na het seizoen 2020/21.

'Pirlo zorgt voor verrassing met eerste dienstverband sinds vertrek bij Juventus'
© Pro Shots

De keuze van Pirlo is verrassend te noemen, al kan hij in Turkije wel gaan samenwerken met enkele landgenoten. De Italiaanse spelers Emiliano Viviano, Davide Biraschi en Fabio Borini maken deel uit van de selectie van Fatih Karagümrük. Verder hebben spelers als Aleksandar Pesic, Yann Karamoh en Caner Erkin een verleden in de Serie A.

Pirlo werd in mei 2021 na één seizoen aan de kant geschoven bij Juventus. Onder leiding van de oud-topvoetballer werd Juventus na negen opeenvolgende landstitels onttroond als kampioen. Meer dan een vierde plaats zat er niet in voor De Oude Dame, al werd de Coppa Italia wel gewonnen. Het was de eerste klus van Pirlo als hoofdtrainer op het hoogste niveau.

In de afgelopen maanden leek de voormalig Italiaans international vooral aan clubs uit zijn thuisland gelinkt. In februari lonkte een dienstverband bij Salernitana, terwijl hij vorige maand door Sky Italia werd gebombardeerd tot topkandidaat om bij Spezia aan de slag te gaan. In december viel de naam van Pirlo bij Benfica, dat uiteindelijk met Roger Schmidt in zee ging.

Voorzitter Süleyman Hurma van Fatih Karagümrük kondigde dinsdag aan dat hij volgende week naar buiten zal treden over de trainersvacature. 'Ik heb geen waslijst aan kandidaten. De opties zijn duidelijk. Er staan trainers uit Turkije en uit het buitenland op de lijst', zei de voorzitter, die ook werd gevraagd naar de kandidatuur van Pirlo. 'Waar rook is, is vuur', was het enige wat hij daarover losliet. Sinds december 2021 stond oud-doelman Volkan Demirel als interim-trainer voor de groep, maar hij vertrok vorige maand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.