Nieuwe kans voor terugkeer Pirlo in Serie A dient zich aan

Reacties

Andrea Pirlo hoopt zijn trainersloopbaan komend seizoen nieuw leven te kunnen inblazen en volgens verschillende Italiaanse media ziet het ernaar uit dat hij hier de kans voor gaat krijgen. De voormalig middenvelder is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Spezia te worden.

Nieuwe kans voor terugkeer Pirlo in Serie A dient zich aan
© Pro Shots

Spezia staat nu nog onder leiding van Thiago Motta, maar de verwachting is dat hij na dit seizoen zal gaan vertrekken. De werkgever van Jeroen Zoet is daarom op zoek naar een opvolger en zet volgens onder meer Sky Italia in op de komst van Pirlo. Hij zit zonder werk, nadat hij vorig seizoen na een mislukt debuutjaar bij Juventus werd weggestuurd.

Spezia staat momenteel zestiende in de Serie A en is hard op weg naar een verlenging van het Serie A-abonnement. De ploeg van Motta speelt dit seizoen nog drie wedstrijden, maar zou nog ingehaald kunnen worden door Salernitana, dat nog twee inhaalduels tegoed heeft. De huidige nummer negentien van de Serie A heeft acht punten minder dan Spezia.

In februari werd Pirlo overigens nog in verband gebracht met Salernitana, dat destijds op zoek was naar een opvolger voor de ontslagen Stefano Colantuono. Tot een samenwerking kwam het echter niet: Salernitana ging in zee met Davide Nicola. Nu lonkt er voor Pirlo alsnog een terugkeer in het Italiaanse profvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.