Piqué bevestigt bijzondere clausule in Barcelona-contract Messi

Reacties

De schrik zit er goed in bij de supporters van Barcelona, nu het verhaal naar buiten is gekomen dat Lionel Messi de club ondanks een doorlopend contract aan het einde van dit seizoen transfervrij kan verlaten. Gerard Piqué zegt op de hoogte te zijn van een speciale clausule in de verbintenis van de Argentijn.

Piqué bevestigt bijzondere clausule in Barcelona-contract Messi

Messi tekende in 2017 zijn laatste contract bij Barcelona, dat nog tot de zomer van 2021 doorloopt. El País bracht donderdag naar buiten dat in deze verbintenis een bijzondere clausule is opgenomen, die zegt dat Messi na zijn 32ste verjaardag aan het einde van ieder seizoen transfervrij kan vertrekken bij de club. Barcelona zou deze clausule hebben opgenomen als dank voor de loyaliteit en verdiensten van de inmiddels 32-jarige aanvaller.

Piqué is niet verrast door de berichtgeving en bevestigt het bestaan van de clausule in gesprek met EL Larguero. 'Het is iets dat ik al wist, maar ik maak me geen enkele zorgen', zei de verdediger. 'We kennen allemaal de toewijding van Leo aan Barcelona.' Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Carles Puyol hadden volgens de Spaanse berichtgeving in hun tijd bij Barcelona dezelfde clausule in hun contracten staan, toen ze als dertigers nog in het Camp Nou actief waren.

Messi meldde zich aan het begin van deze eeuw in de jeugdopleiding van Barcelona en debuteerde onder Frank Rijkaard in het eerste elftal. De aanvaller bleef Barcelona tot dusver altijd trouw en speelde al 687 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij 603 keer. Messi won met zijn club onder meer vier keer de Champions League en pakte zelf vijf keer de Ballon d'Or.

In de Spaanse media bestaat er enige onduidelijkheid over de precieze inhoud van de clausule in het contract. Sommige bronnen claimen dat Messi Barcelona alleen transfervrij mag verlaten als hij voor een club buiten Europa kiest, zoals Xavi (Qatar) en Iniesta (Japan) ook deden. Dat zou een gratis overstap naar bijvoorbeeld Manchester City, waar Messi's oude coach Pep Guardiola werkzaam is, uitsluiten.

Messi heeft al regelmatig laten doorschemeren dat hij zijn loopbaan wil afsluiten bij Newell's Old Boys. Bij die club zat de aanvaller in de jeugdopleiding, voordat Barcelona hem naar Spanje haalde.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.