De drie Italiaanse kwartfinalisten in de Champions League hebben zich zaterdag niet van hun beste kant laten zien in de Serie A. Koploper Napoli kwam niet langs Hellas Verona, AC Milan verspeelde punten bij Bologna en Internazionale ging verrassend onderuit tegen Monza.

Internazionale
0 - 1
Monza
Monza

Internazionale zette deze week tegen Benfica een grote stap richting de halve finales van de Champions League, maar in het competitieduel met Monza konden de Nerazzurri niet overtuigen. Met Stefan de Vrij (als aanvoerder) en Denzel Dumfries in de basis werd Inter zelden gevaarlijk. De grootste kans was in de tweede helft voor Romelu Lukaku. Monza-keeper Michele Di Gregorio bracht knap redding op een kopbal van de Belg.

Voor De Vrij eindigde de wedstrijd na 51 minuten: de verdediger ging geblesseerd naar de kant. Trainer Simone Inzaghi hoopte in de slotfase op een offensief met invallers Lautaro Martínez, Hakan Calhanoglu en Marcelo Brozovic, maar Monza verraste Inter twaalf minuten voor tijd bij een hoekschop. Voormalig Vitesse-verdediger Luca Caldirola kopte de 0-1 binnen. Edin Dzeko was nog twee keer dicht bij een goal, maar Monza hield stand. Inter blijft door het verlies steken op plaats vijf.

Napoli
Napoli
0 - 0
Hellas Verona

Napoli incasseerde woensdag een gevoelige tik in de kwartfinale van de Champions League tegen AC Milan en spaarde tegen Hellas Verona diverse basiskrachten voor de return tegen de Rossoneri. Trainer Luciano Spalletti startte met onder anderen Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka, Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen op de bank.

Zonder de tandem Kvaratskhelia-Osimhen kon Napoli nauwelijks voor gevaar zorgen voor het doel van Hellas Verona. Napoli dacht na twintig minuten nog wel aan de leiding te komen, maar het van richting veranderde schot van Matteo Politano werd afgekeurd vanwege buitenspel. Spalletti besloot gedurende het tweede bedrijf de grote namen in te brengen. Osimhen was nog dicht bij een doelpunt, maar raakte de lat. Aan de andere kant was voormalig FC Groningen-spits Cyril Ngonge zeer dreigend in de blessuretijd. Na een mooie individuele actie schoot hij net naast. Napoli kan zich nu volledig focussen op de return in de Champions League tegen AC Milan.

Bologna
Bologna
1 - 1
AC Milan
AC Milan

AC Milan verspeelde ook twee kostbare punten in de strijd om de Champions League-tickets in de Serie A. Op bezoek bij Bologna bleef de regerend Italiaans kampioen steken op 1-1. Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, maar met vier Belgen in de basis, kwam Milan al na één minuut op achterstand door een goal van Nicola Sansone. Tommaso Pobega maakte vlak voor rust de gelijkmaker voor de Rossoneri. Jerdy Schouten startte in de basis bij Bologna en ging vijf minuten voor tijd naar de kant. Joshua Zirkzee viel na een uur in bij de thuisclub. Milan blijft door het gelijkspel en het verlies van Inter op de vierde plek.