Inter verrast en biedt hulp in Nederlandse coëfficiëntenstrijd

Reacties

Internazionale staat met één been in de halve finale van de Champions League. Dinsdagavond werd op bezoek bij Benfica verrassend gewonnen. Dat is ook voor Nederland een belangrijke overwinning en dat heeft natuurlijk alles te maken met de strijd op de coëfficiëntenlijst.

Inter verrast en biedt hulp in Nederlandse coëfficiëntenstrijd
© Pro Shots
Benfica
Benfica
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Kortgezegd moet Nederland een voorsprong van 3.018 coëfficiëntpunt zien te verdedigen ten opzichte van Portugal. Dat kan via prestaties van AZ en Feyenoord, maar natuurlijk ook via het falen van de overgebleven Portugese deelnemers. Inter hielp daar dinsdagavond een flink handje bij door te winnen in Lissabon.

Van tevoren had lang niet iedereen voorspeld dat de Italianen konden stunten bij Benfica. De club van trainer Roger Schmidt is dit seizoen nauwelijks te verslaan en hield in de Champions League bijvoorbeeld tweemaal Paris Saint-Germain in toom. Inter won daarentegen niet in zijn laatste zes duels.

De basisspelers van Internazionale, met Denzel Dumfries en Andre Onana.
© Pro Shots
De basisspelers van Internazionale, met Denzel Dumfries en Andre Onana.

Toch ging het bijzonder gelijk op in de eerste helft, de ruststand van 0-0 was gezien het spelbeeld niet heel verrassend. Kort na rust maakte Inter het verschil via Nicolò Barella, die raak kopte uit een voorzet van Federico Dimarco. Met onder anderen David Neres in de ploeg ging Benfica op zoek naar de gelijkmaker, die viel echter niet meer.

Sterker nog: door een ingreep van VAR Pol van Boekel maakte Inter het sprookje nog mooier. Tien minuten voor tijd kwam de bal na een voorzet van Denzel Dumfries op de arm van João Mário, wat scheidsrechter Michael Oliver was ontgaan. Na een herhaling aan de zijlijn ging hij mee in het verhaal van Van Boekel en ging de bal op de stip, waarna de ingevallen Romelu Lukaku de strafschop benutte.

Zo staat Inter er goed voor richting een eventuele plek in de halve finale van de Champions League. De uitschakeling van Benfica zou een niet te overleven dreun zijn voor Portugal in de coëfficiëntenstrijd met Nederland. Over een week wordt de returnwedstrijd afgewerkt in Milaan.

Internazionale
Internazionale
3 - 3
Benfica
Benfica
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.