Pijnlijke afgang voor zwak en gefrustreerd Real Madrid

Real Madrid heeft zondag een zeer pijnlijke nederlaag in La Liga geleden. Na het gelijkspel op donderdag tegen Villarreal verloor De Koninklijke in eigen huis.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 2
Real Sociedad

Het ging al heel vroeg mis voor Real Madrid, waar Vinícius Júnior de voorkeur kreeg boven Isco. In de tweede minuut maakte Casemiro een totaal onnodige overtreding op Mikel Merino in het strafschopgebied en kreeg Real Sociedad een strafschop. Spits Willian José knalde vanaf elf meter overtuigend raak: 0-1.

Ondanks de magere opkomst van de thuisfans voelde Real onmiddellijk de druk. De ploeg van Santiago Solari speelde in een te laag tempo om de teruggetrokken bezoekers pijn te doen. Het grootste gevaar kwam via pogingen van Karim Benzema, Luka Modric en Lucas Vázquez, wiens poging die veel weghad van een voorzet op de paal belandde.

De Madrileense frustratie was al voor rust duidelijk zichtbaar. Sergio Ramos schreeuwde bij licht contact om een strafschop in zijn voordeel en bij het rustsignaal schoot Dani Carvajal de bal uit woede ver weg.

Sergio Ramos maakt een verslagen indruk na de 0-1 van Willian José.

Na rust kreeg Real Madrid meer mogelijkheden. Rulli hield Real Sociedad op de been bij een grote kans voor Varane, terwijl Vinícius Júnior zijn fraaie acties niet bekroonde en geen strafschop kreeg na contact met de doelman. Ondertussen verzuimden de Basken te profiteren van de enorme ruimte die Real achterliet bij opgelegde mogelijkheden voor Mikel Oyarzabal en Adnan Januzaj en zo de wedstrijd in het slot te gooien.

In de 57ste minuut greep Solari in, door Isco te brengen voor Casemiro. Maar Real moest al snel verder met tien man. Scheidsrechter José Luis Munuera Montero, die telkens de gebeten hond was bij de Madrilenen, spaarde Vázquez niet en gaf de Spanjaard zijn tweede geel voor een overtreding op Merino. Het was de eerste rode kaart uit zijn carrière.

Real Sociedad hield in de 83ste minuut eindelijk voldoende overzicht voor de genadeslag. Willian José schepte de bal naar invaller Rubén Pardo, die de bal van dichtbij achter Thibaut Courtois kopte. De aangever van de 0-2 miste in de slotseconden zelfs nog een reusachtige mogelijkheid op een derde Baskische treffer.

Real Madrid laat door de nederlaag een kans laat lopen om de achterstand te verkleinen op Atlético Madrid en Sevilla, die elkaar eerder op de zondag in evenwicht hielden. De Koninklijke staat na een dramatische week op plek vijf, achter Alavés.