Pijnlijk: de cijfers achter het ontluisterende verlies van United en Mourinho

Reacties

José Mourinho schermde maandagavond laat zelf met een statistiek - het aantal Premier League-landstitels uit zijn carrière - toen hij de persconferentie woedend verliet na de ontluisterende nederlaag met Manchester United tegen Tottenham Hotspur. De meeste statistieken spreken níét in zijn voordeel: de 3-0 zege van Spurs op Old Trafford is er een van historische proporties.

Pijnlijk: de cijfers achter het ontluisterende verlies van United en Mourinho

• Zo was het Mourinho's grootste thuisnederlaag ooit in zijn lange loopbaan als manager/trainer (sinds 2000) in welk competitie dan ook.

• Slechts twee keer verloor Mourinho in zijn carrière met nog meer doelpunten verschil, beide keren in een uitduel. In 2010 (Barcelona - Real Madrid, 5-0) en 2016 (Chelsea - Man Utd, 4-0).

• Nooit eerder verloor Mourinho twee van zijn eerste drie competitieduels in een seizoen. Vorige week ging United al met 3-2 onderuit op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

• Voor Manchester United was het de grootste competitienederlaag op het hoogste niveau tegen Tottenham Hotspur sinds oktober 1972 (4-1).

• De ploeg van manager Mauricio Pochettino bezorgde United de vijftigste thuisnederlaag in de Premier League, waarvan bijna eenderde (32 procent) tot stand kwam sinds het vertrek van manager Sir Alex Ferguson in 2013.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Dat terwijl Tottenham Hotspur in de historie van de Premier League tegen geen enkele club meer uitnederlagen leed dan tegen Manchester United.

• Bovendien hadden clubs uit Londen sinds de 2-1 zege van Spurs in januari 2014 tot aan gisteravond geen competitiewedstrijd meer gewonnen op Old Trafford (W0 D7 L15).

• United incasseerde tegen Spurs evenveel doelpunten (3) als in de vorige vijf thuisduels bij elkaar in de Premier League. Het was de eerste keer sinds 2014 dat het thuis met drie goals verschil verloor (0-3 tegen City).

• Manchester United kreeg voor het eerst sinds januari 2012 in twee Premier League-duels op rij drie goals tegen (destijds 2-3 tegen Blackburn Rovers en 0-3 tegen Newcastle United).

• Voor United was het de eerste keer sinds het seizoen 1992/93 dat het twee van de eerste drie competitieduels verloor. De club werd toen uiteindelijk kampioen...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.