Tottenham zaagt verder aan stoelpoten van Mourinho

Reacties

Manchester United heeft voor de tweede keer op rij verloren in de Premier League. Maandagavond was Tottenham Hotspur in speelronde drie te sterk. De veelbesproken positie van manager José Mourinho zal ook na deze wedstrijd ter discussie staan.

Tottenham zaagt verder aan stoelpoten van Mourinho
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De Portugees is op dit moment een van de meest besproken personen in Engeland. Mourinho klaagde voor aanvang van het seizoen al over het gebrek aan daadkracht bij de clubleiding, volgens de coach is zijn selectie niet sterk genoeg om de strijd aan te gaan met de grootmachten in Engeland. Tegen Tottenham wachtte de eerste test, daarvoor ging het voor Manchester United al mis tegen Brighton & Hove Albion (3-2).

Het affiche was verrukkelijk, maar in de eerste helft kwamen beide ploegen niet lekker aan voetballen toe. De grootste kansen ontstonden na persoonlijke fouten. Zo bracht Tottenham-verdediger Danny Rose pardoes Romelu Lukaku in stelling met een te korte terugspeelbal, maar Lukaku miste het doel vanuit een moeilijke hoek, nadat hij keeper Hugo Lloris had omspeeld.

Tottenham kreeg de beste kans ook in de schoot geworpen, Nemanja Matic treuzelde op twintig meter van zijn eigen doel, maar Dele Alli kon dat balverlies niet afstraffen. Kort na rust maakte Tottenham alsnog de openingstreffer. Harry Kane torende boven iedereen uit in de zestien na een voorzet van Kieran Trippier en met een kopbal in de rechterhoek liet hij goalie David de Gea kansloos.

Nog voordat Manchester United bekomen was van de tegentreffer, viel de 0-2. Christian Eriksen vond de vrijstaande Lucas Moura in de zestien en de Braziliaan schoof raak in de linkerhoek. Mourinho greep direct in en bracht Alexis Sánchez en Marouane Fellaini, maar zij boden geen soelaas voor de Portugese manager. Sterker nog, vijf minuten voor tijd strooide Lucas zout in de wonden door zijn tweede van de avond te maken: 0-3.

Door de nieuwe nederlaag staat Manchester United op de dertiende plaats in de Premier League, tussen promovendi Fulham en Wolverhampton Wanderers in. Tottenham blijft net als Liverpool, Chelsea en Watford ongeslagen. Kampioen Manchester City verspeelde deze speelronde punten tegen Wolverhampton en sluit speelronde drie af als nummer vijf van Engeland.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.