'Perfecte' Thiago: 'En plotseling vielen de doelpunten'

Met Thiago Alcántara als grote inspirator speelde Bayern München woensdag Arsenal zoek. De Spaanse middenvelder maakte grote indruk, ook op zijn trainer Carlo Ancelotti.

Met Xabi Alonso en Arturo Vidal in zijn rug was Thiago tegen Arsenal (5-1) de grote man bij Bayern. Niet alleen als tweevoudig doelpuntenmaker maar ook als heerser op het Beierse middenveld was hij de voor Arsenal ongrijpbare inspirator van Bayern. De Spanjaard had 111 balcontacten en gaf 89 passes, waarvan 93% ook succesvol waren.

'Hij speelde zeer goed en er kwamen twee doelpunten van zijn voet. Het was een perfect optreden', was Ancelotti duidelijk over de Spaanse middenvelder, die ook zijn medespelers als Arjen Robben gelegenheid gaf te excelleren. 'Vooral Thiago heeft op het middenveld spelers aan zich gebonden, waardoor er ruimte kwam voor de buitenspelers.'

De uitblinker zelf stapte ook met een goed gevoel van het veld. 'Natuurlijk ben ik een gelukkig man', vertelde Thiago na afloop. 'De eerste helft was zwaar, we moesten tussendoor de gelijkmaker incasseren. Daarna kwam de tweede helft en maakten we plotseling de tweede, de derde, de vierde en de vijfde treffer.'

'Arsenal is een tegenstander om serieus te nemen en die hebben we geestdriftig verslagen', zei Thiago. 'Vanwege de gelijkmaker moesten we na rust meer doelpunten maken. Dat wilden we en we wisten ook dat ons dat zou lukken.'