Pereiro verlaat Eindhoven voor eerste grote toernooi met Uruguay

Reacties

Bondscoach Óscar Tabárez van Uruguay heeft donderdag de 23 namen vrijgegeven van spelers die hij selecteert voor de Copa América 2019. De keuzeheer ruimt plaats in voor PSV'er Gastón Pereiro, die opgaat voor zijn eerste grote eindronde.

Pereiro verlaat Eindhoven voor eerste grote toernooi met Uruguay

Met slechts zeven interlands achter zijn naam behoort Pereiro tot de minst ervaren internationals in de selectie van Uruguay. Alleen verdedigers Marcelo Saracchi (vier caps) en Giovanni González (twee) en reservedoelman Martín Campaña (drie) kunnen bogen op nog minder wedstrijden voor de nationale ploeg.

Pereiro speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden in de Eredivisie namens PSV. Daarin was hij goed voor tien doelpunten en zes assists. In 2018, ruim een halfjaar na zijn interlanddebuut, behoorde hij niet tot de definitieve selectie die afreisde naar Rusland voor het WK.

Pereiro moet op zijn positie bij Uruguay concurreren met Rodrigo Bentancur van Juventus, Giorgian De Arrascaeta van Flamengo en een oude bekende uit de Eredivisie: ex-Ajacied Nicolás Lodeiro, die tegenwoordig onder contract staat bij Seattle Sounders.

Bondscoach Tabárez doet verder een beroep op veel vertrouwde namen. Zo zijn oudgedienden Fernando Muslera, Martín Cáceres, Diego Godín, Cristhian Stuani, Luis Suárez (die door een blessure de finale van het Copa del Rey-toernooi miste) en Edinson Cavani allen van de partij tijdens het toernooi in Brazilië, dat op 14 juni van start gaat.

Uruguay is ingedeeld in Groep C en neemt het achtereenvolgens op tegen Ecuador, Japan en Chili. La Celeste won het toernooi liefst vijftien keer: de laatste keer dat dat gebeurde was in 2011.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Uruguay
Meer over Uruguay
Meer G. Pereiro
Meer over G. Pereiro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.