Pépé breekt vier records met transfer: 'Dit is een geweldige beloning'

Reacties

De transfer van Nicolas Pépé naar Arsenal mag met recht historisch genoemd worden. De aanvaller breekt met zijn overstap van Lille liefst vier records en is trots als een pauw: 'Ik ben van ver gekomen. Dat ik hier heb kunnen tekenen, is een geweldige beloning voor mij.'

Pépé breekt vier records met transfer: 'Dit is een geweldige beloning'

Pépé (24) kost Arsenal na een waanzinnig seizoen in de Ligue 1 (22 doelpunten, 11 assists) liefst tachtig miljoen euro. Daarmee lost hij Pierre-Emerick Aubamayang (63,75 miljoen euro) af als duurste aankoop ooit van The Gunners. Het is maar één van de vier records die Pépé op deze donderdag uit de boeken heeft verwijderd. Hij is ook de duurste uitgaande transfer van Lille. Dit record stond al sinds 2012 op naam van Eden Hazard, toen hij voor 35 miljoen euro van Lille naar Chelsea ging.

Met de transfersom van tachtig miljoen euro is Pépé tevens de duurste speler die vanuit de Ligue 1 naar het buitenland is gegaan. Voor dit record loste de Ivoriaan Thomas Lemar (die vorig jaar voor zeventig miljoen euro van AS Monaco naar Atlético Madrid vertrok) af. Tot slot mag Pépé zich nu de duurste Afrikaanse voetballer aller tijden noemen. Riyad Mahrez van Manchester City (67,8 miljoen, na zijn transfer van Leicester City) wordt hier van de troon gestoten.

'Voor mij is het heel emotioneel om hier te komen', vertelt Pépé op de website van Arsenal. 'Ik heb veel met mijn familie en mijn zaakwaarnemers over mijn toekomst gesproken. Het was belangrijk dat ik de juiste beslissing zou nemen en ik ben ervan overtuigd dat Arsenal de juiste beslissing is.' Pépé gaat bij Arsenal met rugnummer 19 spelen.

Unai Emery, coach van Arsenal, is blij met de komst van de vleugelaanvaller. 'Nicolas is een speler die in beeld was bij meerdere Europese topclubs', zei de coach. 'Het aantrekken van een vleugelspeler van wereldklasse was een van onze prioriteiten voor deze transferzomer en ik ben heel blij dat hij gekomen is. Nicolas voegt snelheid, kracht en creativiteit toe aan onze ploeg en hopelijk zal dat resulteren in veel doelpunten.'

Analyse: hoe Arsenal weer een topclub wordt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.