Arsenal verpulvert eigen transferrecord voor komst Pépé

Reacties

Arsenal heeft de strijd om Nicolas Pépé gewonnen. De aanvaller komt voor liefst tachtig miljoen euro over van Lille en is daarmee veruit de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Engelse club.

Arsenal verpulvert eigen transferrecord voor komst Pépé

De 24-jarige Pépé neemt het clubrecord over van Pierre-Emerick Aubameyang, die voor 63,75 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. Pépé kost dus ruim zestien miljoen euro meer. Volgens de BBC mag Arsenal het bedrag in meerdere termijnen voldoen. Het transferbudget van The Gunners was bij lange na niet groot genoeg om de afkoopsom in één keer over te maken.

Met de komst van Pépé troeft Arsenal heeft wat clubs af. De Ivoriaans international werd ook gelinkt aan Manchester United en Liverpool, terwijl Napoli Pépé graag naar de Serie A wilde halen. Ook Internazionale en Paris Saint-Germain toonden belangstelling. De keuze is echter gevallen op een meerjarig contract in het Emirates Stadium.

Pépé stond drie jaar onder contract bij Lille en was in het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker van de Ligue 1. Hij was goed voor 22 doelpunten en 11 assists en mede daardoor eindigde Lille, in het seizoen 2017/18 nog een degradatiekandidaat, als tweede in de Ligue 1. De Noord-Fransen mogen zodoende in het nieuwe seizoen meedoen aan de Champions League.

Pépé zal zelf niet actief zijn in het miljardenbal. Arsenal verloor de Europa League-finale van Chelsea en eindigde een teleurstellend seizoen in de Premier League als vijfde. Met Pépé aan boord hoopt Unai Emery de aanval op de topvier te kunnen openen. Eerder werden Dani Ceballos (gehuurd van Real Madrid) en Gabriel Martinelli (Ituano) al binnengehaald. Ook werd de Franse verdediger William Saliba gecontracteerd, maar hij blijft op huurbasis een jaar bij Saint-Étienne spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Analyse: hoe Arsenal weer een topclub wordt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.