Felle strijd om Pépé, de enige speler die Messi een beetje kon bijbenen

Reacties

Het is niet de vraag of Nicolás Pépé deze zomer zal gaan vertrekken, maar naar welke land en welke club. Lille heeft vier aanbiedingen geaccepteerd: de bal ligt nu bij de speler zelf.

Felle strijd om Pépé, de enige speler die Messi een beetje kon bijbenen

De 24-jarige Pépé heeft een waanzinnig seizoen achter de rug bij Lille, dat voor een groot deel dankzij de Ivoriaan als tweede eindigde in de Ligue 1. Lille, dat in het seizoen 2017/18 nog tegen degradatie vocht, mag daardoor in het komende voetbaljaar meedoen aan de Champions League.

Pépé zal de Noord-Franse club niet gaan helpen in het miljardenbal. Het is bekend dat de aanvaller zijn droomseizoen wil verzilveren en de Europese topclubs staan voor hem in de rij. Lille-voorzitter Gerard López gaf zijn sterspeler een prijskaartje van liefst tachtig miljoen euro en volgens de preses hebben inmiddels vier vermogende clubs laten weten dat zij bereid zijn om dit bedrag te betalen.

Eén van de geïnteresseerde partijen is Napoli. Carlo Ancelotti, coach van de Italianen, gaf eerder deze week toe dat hij met het management van Pépé gesproken heeft. López laat nu weten dat Napoli één van de vier clubs is met een geslaagd bod op de absolute smaakmaker van het afgelopen seizoen in Frankrijk.

'Vorig seizoen hebben we aan Nicolás gevraagd of hij wilde blijven, met de belofte dat we deze zomer zouden meewerken aan een transfer', zegt López in de Franse media. 'We hebben aanbiedingen van vier grote clubs ontvangen die aan onze vraagprijs voldoen. Aurelio De Laurentiis (voorzitter van Napoli, red.) is inderdaad bereid om tot tachtig miljoen euro te gaan. Nu is het aan de speler om te beslissen waar hij naartoe wil gaan.'

Naast Napoli worden ook Internazionale, Manchester United, Liverpool, Arsenal en Paris Saint-Germain aan Pépé gelinkt. Het is niet bekend welke clubs er ook daadwerkelijk concreet zijn. 'Nicolás moet zijn keuze maken uit de vier aanbiedingen die zijn zaakwaarnemers hebben ontvangen. Maandag keert hij terug van vakantie en ik denk dat we dan snel duidelijkheid zullen hebben', aldus López.

Pépé maakte in 2017 voor tien miljoen euro de overstap van Angers naar Lille en was in het afgelopen seizoen niet te houden. De aanvaller was goed voor 22 doelpunten en 11 assists. In de vijf grootste Europese competities was er nog maar één andere speler die minstens twintig doelpunten en tien assists op zijn naam schreef. Dat was Barcelona-sterspeler Lionel Messi, die in La Liga 36 keer scoorde en 15 goals direct voorbereidde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.