Giroud maakt ruim baan voor nieuwe generatie bij Les Bleus

Reacties

Voor Olivier Giroud wordt EURO 2024 zijn laatste kunstje als international. De 37-jarige aanvaller wil plaatsmaken voor een nieuwe generatie bij Les Bleus.

Giroud maakt ruim baan voor nieuwe generatie bij Les Bleus
© Pro Shots

'Natuurlijk ga ik het allemaal erg missen, maar ik denk dat mijn tijd bij de Franse ploeg erop zit na het EK. Ik moet mijn plaats afstaan aan de jongere spelers', zegt Giroud drie weken voor de EK-start in een interview met L'Équipe.

Giroud, die na dit seizoen overstapt van AC Milan naar Los Angeles FC, is met 57 treffers topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg. De aanvaller debuteerde in 2011 voor Les Bleus en maakte in 2018 deel uit van de selectie die beslag legde op de wereldtitel.

Een eindzege op het EK ontbreekt nog op de erelijst van de spits die in clubverband onder meer furore maakte bij Montpellier, Arsenal en Chelsea. 'Ongetwijfeld zal ik nostalgische gevoelens met me meedragen', blikt Giroud vast vooruit op zijn afscheidstoernooi. 'Hoewel ik wil genieten van elk moment, mag ik me niet laten leiden door alle emoties. Er is namelijk een toernooi om te winnen.'

In de groepsfase van het EK stuit Frankrijk op Nederland, Polen en Oostenrijk.

Topscorers aller tijden Frankrijk:

Speler Goals
Olivier Giroud 57
Thierry Henry 51
Kylian Mbappé 46
Antoine Griezmann 44
Michel Platini 41
Karim Benzema 37
David Trezeguet 34
Zinédine Zidane 31
Just Fontaine 30
Jean-Pierre Papin 30

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.