Pellè vanwege wangedrag uit Italiaanse selectie gezet

Reacties

Graziano Pellè is uit de Italiaanse selectie gezet. Aanleiding is zijn gedrag ten opzichte van bondscoach Giampiero Ventura van donderdag.

Pellè vanwege wangedrag uit Italiaanse selectie gezet

Pellè werd kort na rust gewisseld door bondscoach Giampiero Ventura en reageerde kwaad. Hij beende van het veld af en negeerde in het passeren zijn trainer (foto). 'Je ziet dit soort dingen vaker in het voetbal, maar als je het shirt van het nationale elftal aantrekt, vind ik dit niet gepast', reageerde Ventura na het gelijkspel (1-1) tegen Spanje.

De ex-Feyenoorder zag de bui toen al hangen en bood enkele uren na het duel zijn excuses aan. Het heeft niet geholpen, want hij is voorlopig niet meer welkom bij de nationale ploeg, die zonder hem zondag tegen Macedonië speelt.

De 31-jarige Pellè speelde tot dusver twintig interlands, waarin hij negen keer scoorde. Afgelopen zomer verruilde de aanvaller Southampton voor Shandong Luneng, dat hem de bestbetaalde Italiaanse voetballer ter wereld maakte.

Het wegvallen van Pellè maakt op termijn mogelijk de weg vrij voor een rentree van Mario Balotelli bij de nationale ploeg. De aanvaller werd door Ventura's voorganger Antonio Conte nooit opgeroepen, maar heeft zich met zijn uitstekende vorm bij Olympique Nice weer in de kijker gespeeld bij de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.