Pedri ziet bij Oranje het bewijs: Busquets-erfenis bij De Jong in goede handen

Reacties

Frenkie de Jong laat volgens Pedri bij Oranje zien dat hij de erfenis van Sergio Busquets kan overnemen. 'Dat doet hij op spectaculaire wijze.'

Pedri ziet bij Oranje het bewijs: Busquets-erfenis bij De Jong in goede handen
© Pro Shots

De toekomst van Busquets is ongewis. Zijn contract bij Barcelona loopt komende zomer af. In Spanje wordt bericht dat de 34-jarige middenvelder over enkele maanden afzwaait in Camp Nou.

Pedri zou het afscheid van de routinier en inmiddels oud-international betreuren. 'Hij is een sleutelspeler. Ik speel graag met hem. Veel mensen zien niet hoe belangrijk hij is. Het valt pas op als hij niet in het veld staat. Ik hoop dat hij nog veel langer doorgaat', zegt hij bij Catalunya Ràdio.

Voor de erfenis is De Jong in de ogen van Pedri zeker een kandidaat. 'Frenkie heeft zoveel kwaliteiten. We hebben het gezien als hij op die positie speelt in het Nederlands elftal. Dat doet hij op spectaculaire wijze. Ik denk dat hij de opvolger van Busquets kan zijn.'

Barcelona is volgens Spaanse media ook niet meer van plan om de Jong te laten vertrekken. De middenvelder leek door de financiële sores van Barcelona naar de uitgang gedrukt te worden. Een halfjaar later heeft de speler van Oranje zijn situatie honderdtachtig graden gedraaid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer Sergio Busquets
Meer over Sergio Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.