Spaanse aanvoerder Busquets beëindigt interlandloopbaan

Reacties

Sergio Busquets heeft na het voor Spanje teleurstellend verlopen WK besloten om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. De middenvelder kondigt dit aan via social media.

Spaanse aanvoerder Busquets beëindigt interlandloopbaan
© Pro Shots

Busquets speelde 143 interlands voor Spanje, waarmee hij wereldkampioen en Europees kampioen werd. De 34-jarige middenvelder was in Qatar de aanvoerder van de ploeg die in de achtste finale na strafschoppen sneuvelde tegen Marokko. Busquets miste in de serie één van de penalty's.

Het was al de verwachting dat Busquets na het WK zou stoppen en de routinier heeft de knoop inmiddels doorgehakt. In een uitgebreide verklaring op Instagram bedankt hij de bondscoaches waaronder hij gespeeld heeft, zijn medespelers en zo'n beetje alles en iedereen die ook maar iets met de nationale ploeg te maken heeft gehad.

'Het was een eer om mijn land te vertegenwoordigen en naar de top te brengen', schrijft Busquets. 'Om aanvoerder te zijn en om zoveel wedstrijden te mogen spelen. Soms succesvol, soms minder succesvol, maar altijd met volledige inzet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.