PEC Zwolle vecht nieuwe datum 'Ajax-uit' aan met arbitragezaak

Reacties

PEC Zwolle is zondagmiddag een spoedeisende arbitragezaak gestart. De Blauwvingers willen dat het uitduel met Ajax weer teruggaat naar de oorspronkelijke datum: zaterdag 2 maart.

PEC Zwolle vecht nieuwe datum 'Ajax-uit' aan met arbitragezaak

De KNVB besloot tot verbazing van de PEC Zwolle-directie de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen naar woensdag 13 maart, zodat de Amsterdammers meer tijd hebben om zich voor te bereiden op het Champions League-duel met Real Madrid. Door de verandering moet PEC nu drie wedstrijden in acht dagen afwerken.

Volgens de KNVB is Ajax - PEC Zwolle verplaatst in het belang van het Nederlandse voetbal. Elk punt telt op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

'Maar wat is dan het belang van het Nederlandse voetbal', zei technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle eerder in gesprek met VI. 'Laat ik voorop stellen dat we Ajax niks kwalijk nemen. Schijnbaar kun je het verzoek neerleggen om een duel te verplaatsen. PEC denkt ook graag mee. Eerder is het duel dan ook al verplaatst van 3 naar 2 maart. Maar wat nu gebeurt, is complete competitievervalsing.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.