PEC Zwolle sinds promotie onoverwinnelijk in eerste uitduel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In Rotterdam nemen Sparta en PEC Zwolle het tegen elkaar op in een van de late duels op de zondag.

PEC Zwolle sinds promotie onoverwinnelijk in eerste uitduel
 
Speelronde 2
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterAllard Lindhout

• Slechts eenmaal in elf Eredivisie-ontmoetingen boekte PEC Zwolle een zege bij Sparta Rotterdam. De thuisploeg hield vijf keer alle punten thuis en vijf keer resulteerde het treffen in een remise.

• Sparta Rotterdam staat na de 3-0 nederlaag tegen VVV-Venlo nog op nul punten. PEC Zwolle beleefde een betere seizoenstart door Roda JC Kerkrade met 4-2 op de knieën te krijgen.

• In de twee ontmoetingen van vorig seizoen vielen liefst vier treffers na de 85ste minuut. Bij geen enkele andere tweestrijd in de Eredivisie zat het venijn zo in de staart.

PEC Zwolle langs Roda JC Kerkrade tijdens eerste speelronde.

• In de voorbije zes seizoenen dat Sparta Rotterdam uitkwam op het hoogste niveau verloor de ploeg telkens zijn eerste thuiswedstrijd. In 2001 werden de laatste punten gepakt bij de Kasteel-ouverture, tegen FC Utrecht (3-1 winst).

• PEC Zwolle veroverde dit kalenderjaar tien punten in negen uitduels in de Eredivisie. Dat zijn er nu al net zoveel als in heel 2016.

• Sinds de promotie naar de Eredivisie in 2012 is PEC Zwolle ongeslagen in de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De vijf duels leverden drie overwinningen en twee gelijke spelen op.

Sparta Rotterdam overvleugeld door VVV-Venlo.

• PEC Zwolle ondernam tijdens de eerste speelronde liefst 29 doelpogingen en hoefde daarmee alleen in Ajax (dertig doelpogingen) zijn meerdere te erkennen. Sparta Rotterdam kwam slechts tot acht doelpogingen, een zestiende plaats in dit klassement.

VI-verslaggever Chris Tempelman blikt vooruit: 'Met Robert Mühren kan Sparta aanvallend meer variëren'

De laatste vijf edities van Sparta Rotterdam-PEC Zwolle:

SeizoenUitslag
1984/852-2
1986/872-1
1987/880-0
1988/893-1
2016/172-3
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.