PEC Zwolle haalt derde zomeraanwinst op in Griekenland

Reacties

PEC Zwolle haalt Jordy Tutuarima terug naar Nederland. De 29-jarige linksback tekent voor twee seizoenen bij De Blauwvingers.

PEC Zwolle haalt derde zomeraanwinst op in Griekenland
© Pro Shots

Tutuarima keert zo terug in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij al ruim 150 wedstrijden speelde voor onder meer Telstar en De Graafschap. Die laatste club verliet hij vorige zomer voor een avontuur in Griekenland. Bij Apollon Smyrnis kwam Tutuarima het voorbije seizoen tot zeventien officiële optredens.

Nu keert de 29-jarige vleugelverdediger dus terug naar Nederland. Bij PEC is hij de derde zomeraanwinst na Bart van Hintum en Lennart Thy. 'De trainer heeft een heel duidelijk plan met me en daarin kon ik mij goed vinden. Daarnaast spreekt de ambitie van PEC Zwolle me ook aan', vertelt de verdediger op de clubsite van PEC.

Tutuarima is door de Zwollenaren gehaald voor de rol van linker wingback in het 3-5-2-systeem van trainer Dick Schreuder. Voor die positie zwaaide de club deze zomer Mees de Wit en Kenneth Paal uit. 'De club heeft vorig seizoen onder de huidige trainer laten zien altijd attractief voetbal te willen spelen. Die stijl past ook heel goed bij mij, waardoor de keuze snel gemaakt was', legt Tutuarima uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.