PEC Zwolle rondt terugkeer van oude bekende af

Reacties

PEC Zwolle heeft de rentree van Bart van Hintum (35) wereldkundig gemaakt. De ervaren verdediger verruilt FC Groningen komende zomer voor zijn oude werkgever.

PEC Zwolle rondt terugkeer van oude bekende af
© Pro Shots

Van Hintum sloot in 2011 aan bij PEC Zwolle en maakte daar de meest succesvolle periode uit de clubhistorie mee. De linksback promoveerde met De Blauwvingers naar de Eredivisie en won in 2014 zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal met de succesploeg van Ron Jans.

In 2016 koos Van Hintum voor een buitenlands avontuur bij Gaziantepspor, om een jaar later te tekenen bij Heracles Almelo. Inmiddels speelt de verdediger alweer drie seizoenen bij Groningen, waar hij geen aanbieiding kreeg om zijn aflopende contract te verlengen. Daardoor kon de linkspoot met bijna tweehonderd Eredivisie-duels achter zijn naam transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Afgelopen week werd al duidelijk dat PEC hem graag terug naar Zwolle wilde halen. Nu is zijn komst helemaal afgerond. Van Hintum tekent een contract tot medio 2023, met een optie op nog een jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.