PEC blijft in topdrie na dagdroomwedstrijd in Arnhem

Reacties

PEC Zwolle heeft de derde plaats in de Eredivisie weer overgenomen van AZ. Een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Vitesse volstond.

PEC blijft in topdrie na dagdroomwedstrijd in Arnhem

Op papier was de wedstrijd tussen Vitesse en PEC er eentje om naar uit te kijken. Beide ploegen presteren immers uitstekend in de Eredivisie dit seizoen, maar veel viel er zondagmiddag niet te genieten in het Gelredome.

In de ronduit saaie eerste helft viel er slechts één kans te noteren. Na een uitstekende voorzet van Younes Namli had Erik Israelsson de bal voor het intikken, maar de spits die de voorkeur kreeg boven Piotr Parzyszek faalde in de afronding.

Vitesse-trainer Henk Fraser was het na 36 minuten zat en bracht Mason Mount voor Thomas Bruns, die bovendien wat last had van een blessure. Het veranderde niets aan het spelbeeld: een laag tempo en nauwelijks kansen.

Henk Fraser besloot tien minuten voor rust al voor het eerst te wisselen, maar ook Mason Mount maakte het verschil niet in Arnhem.
Henk Fraser besloot tien minuten voor rust al voor het eerst te wisselen, maar ook Mason Mount maakte het verschil niet in Arnhem.

Dat was na rust niet anders. Tim Matavz miste uit de rebound van een schot van Milot Rashica en deed dat bovendien in buitenspelpositie. Schotjes van Navarone Foor (Vitesse) en Terell Ondaan (PEC) zorgden nauwelijks voor gevaar.

PEC doet door het bloedeloze gelijkspel wel uitstekend mee in de top van de Eredivisie. De ploeg van trainer John van 't Schip staat derde met 22 punten, evenveel als Ajax (tweede) en AZ (vierde). Vitesse staat vijfde met negentien punten, één meer dan nummer zes Feyenoord.

'Remise bij vermoeid Vitesse zegt veel over de groei van PEC Zwolle'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.