Paris Saint-Germain slaat boek-Cavani dicht in sloturen transfermarkt

Reacties

Edinson Cavani zal op de laatste dag van de winterse transferperiode niet meer vertrekken bij Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo verzekert dat de spits het seizoen afmaakt bij zijn huidige club.

Paris Saint-Germain slaat boek-Cavani dicht in sloturen transfermarkt
© Pro Shots

Het was de laatste weken onrustig rond de 32-jarige Cavani. In de eerste seizoenshelft kwam hij weinig aan de bak in de voorhoede en moest hij genoegen nemen met een plek achter Neymar, Kylian Mbappé en Mauro Icardi. Anderhalve week geleden diende hij een officieel transferverzoek in bij de clubleiding, in de hoop dat hij naar Atlético Madrid zou kunnen vertrekken.

Leonardo gaf daarna publiekelijk aan dat Paris Saint-Germain het transferverzoek zou bestuderen, maar kon niet toezeggen dat Cavani daadwerkelijk het Parc des Princes zou gaan verlaten.

Vrijdag is duidelijk geworden dat er een streep is gegaan door een mogelijke aftocht van de spits. 'We hebben met geen enkele club een akkoord over hem bereikt', zegt Leonardo tegen L'Équipe. 'Hij is beschikbaar voor de trainer om ingezet te worden. We hebben nooit overwogen hem te verkopen. Ja, op enig moment zijn de onderhandelingen geopend, maar van een akkoord was nooit sprake.'

Leonardo lijkt van mening dat een speler met de statuur van Cavani door de voordeur moet vertrekken en niet halverwege het seizoen. 'Hij heeft hier al zesenhalf jaar doorgebracht. Dat veeg je niet ineens weg in twee weken tijd. Edinson is beschikbaar', zegt de Braziliaanse directeur.

De grote vraag is hoe Cavani zal reageren op de houding van zijn club. Sinds hij overkwam van Napoli speelde de spits liefst 292 wedstrijden voor de Fransen. Daarin was hij goed voor 198 doelpunten, een absoluut record binnen de club. Zijn penibele situatie in de achterliggende maanden stemde hem ontevreden. Hij stond tot nu toe pas vier keer in de basis en viel vijf keer in.

Als een transfer naar Atlético daadwerkelijk strandt, moet Cavani zich nog enkele maanden verbijten in Parijs. Na dit seizoen loopt het contract van de Uruguayaan ten einde en kan hij transfervrij elders aan de slag.

Spelersprofiel

E. Cavani


Geboortedatum:
14 februari 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Salto
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Boca Juniors
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.