Aan Atlético gelinkte Cavani nadert imposante PSG-mijlpaal

Reacties

Edinson Cavani heeft weer eens van zich doen spreken in het bekerduel van Paris Saint-Germain met Linas-Montlhery. De Uruguayaanse spits droeg met twee goals bij aan de eenvoudige zege van de koploper van Frankrijk in de eerste ronde van het Coupe de France-toernooi.

Aan Atlético gelinkte Cavani nadert imposante PSG-mijlpaal
© Pro Shots
Linas-Montlhery
Linas-Montlhery
0 - 6
PSG
PSG

Cavani kreeg daarin een zeldzame basisplaats van trainer Thomas Tuchel, die zijn belangrijkste basisspelers stuk voor stuk aan de kant hield tijdens de eerste wedstrijd van 2020. Voor El Matador was het een mooie gelegenheid wedstrijdritme op te doen na een eerste seizoenshelft zonder al te veel speelminuten door blessureleed en de toegenomen concurrentie in Parijs.

Met de komst Mauro Icardi, dit seizoen gehuurd van Internazionale, en de aspiraties van Kylian Mbappé als centrumspits komt er namelijk langzaam maar zeker een einde aan het tijdperk-Cavani bij PSG. De Uruguayaan speelt al sinds 2013 in de Franse hoofdstad en won sindsdien achttien prijzen, waaronder vijf landstitels. Komende zomer loopt zijn contract echter af.

De kans dat Cavani die verbintenis verlengt, is heel klein. De laatste maanden zingt zijn naam nadrukkelijk rond als versterking bij Atlético Madrid. Mogelijk komt het zelfs deze winter al van een transfer, al moeten er financieel dan nog wel de nodige obstakels uit de weg worden geruimd. Tuchel zei deze week ervan uit te gaan dat Cavani zijn contract uitdient.

In dat geval heeft de clubtopscorer aller tijden nog even de tijd om de grens van 200 officiële goals in dienst van PSG te slechten. Na vanavond staat de teller op 198. Vijf minuten voor rust maakte Cavani de 0-2 voor PSG door na een counter met links binnen te schuiven. Een kwartier na rust kwam ook de 0-3 van zijn schoen op aangeven van Julian Draxler.

PSG beleefde mede dankzij de inbreng van Cavani, die de aanvoerdersband droeg, zo een makkelijke bekeravond: 0-6. Ook Adil Aouchiche, Pablo Sarabia (2x) en Eric-Maxim Choupo-Moting kwamen tot scoren. Woensdag wacht alweer het volgende bekerduel, de kwartfinale om de Coupe de la Ligue tegen Saint-Étienne. Zondag hervat PSG de Ligue 1 tegen AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.