De topscorer aller tijden is inmiddels kind van de rekening in Parijs

Reacties

Het is bijna twee jaar geleden dat Edinson Cavani een gedenkwaardige avond beleefde in het Parc des Princes. In de ontmoeting met Montpellier scoort Cavani al na een kleine tien minuten op aangeven van Adrien Rabiot en groeit hij uit tot topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain. Bijna twee jaar later zit Cavani echter op een dood spoor bij de Fransen.

De topscorer aller tijden is inmiddels kind van de rekening in Parijs
© Pro Shots

Wie oorzaken zoekt voor de bijrol die Cavani nu vervult in Parijs hoeft niet ver te zoeken. In de zomer van 2017 arriveerden Neymar en Kylian Mbappé tegelijkertijd bij de club en stond de toekomst van Cavani al voorzichtig op de tocht. De Uruguayaan hield zich staande en verankerde een halfjaar later weliswaar zijn naam als clubtopscorer, maar zijn naam stond niet als eerste op het wedstrijdformulier onder trainer Thomas Tuchel.

De immense bedragen die de club neerlegde voor Neymar en Kylian Mbappé waren er al debet aan dat Cavani’s rol een stuk bescheidener werd. Afgelopen zomer verergerde zijn situatie, toen Paris Saint-Germain besloot Mauro Icardi binnen te halen. Cavani kampte op dat moment met een heupblessure en miste daardoor acht wedstrijden.

Eenmaal weer fit bleek het lastig Icardi uit de basis te spelen en dat is nog steeds zo. Aan de posities van Neymar en Mbappé viel al niet te tornen, maar met Icardi erbij is speeltijd nog verder uit zicht geraakt voor Cavani. Woensdagavond mocht hij drie minuten voor tijd invallen tegen Nantes, toen Mbappé en Neymar de eindstand al hadden bepaald.

Trainer Tuchel erkende na afloop dat Cavani het niet gemakkelijk heeft. 'Het is niet alleen een moeilijke beslissing, het is ook gewoon jammer', sprak de Duitser over zijn besluit om Cavani niet in de basis te posteren. 'We hebben heel veel wedstrijden gespeeld met een driemansaanval en één nummer negen. Cavani was aan het begin van dit seizoen geblesseerd: dat was niet zijn schuld, maar Mauro deed het in zijn afwezigheid gewoon heel goed.'

'Als wij in een 4-3-3 opstelling aan de wedstrijd beginnen, heb ik heel veel opties op de positie van de nummer negen', vervolgde Tuchel. 'Ik heb Kylian, ik heb Mauro en ik heb Edinson. Het maakt me verdrietig dat ik op dit moment gewoon geen plek voor hem heb in mijn elftal. Hij verdient dit niet, want hij is een echte professional, iemand die voor sfeer en focus zorgt in de kleedkamer en de ploeg energie geeft. Maar ik kan hem daarvoor niet belonen met speeltijd.'

De samenwerking tussen Cavani en Paris Saint-Germain loopt langzaam maar zeker ten einde. Het contract eindigt in principe in de zomer en een verlenging van het huwelijk lijkt op dit moment ondenkbaar. Met vier basisplaatsen, vier invalbeurten en twee doelpunten achter zijn naam beleeft Cavani geen jaargang om blij mee te zijn.

In januari vertrekken is echter niet aan de orde, riep zijn zaakwaarnemer recent al. 'We praten nog wel over contractverlenging, maar er is nog niets concreet', zei Walter Guglielmone. 'Zorgen maken we ons niet, Edi zal zeker meerdere opties hebben en is straks bovendien transfervrij. Hij heeft nog zeker drie jaar te gaan en kan mee in ieder elftal in Europa.'

Topscorers aller tijden bij Paris Saint-Germain

Naam Aantal doelpunten
Edinson Cavani 195
Zlatan Ibrahimovic 156
Pauleta 109
Dominique Rocheteau 100
Mustapha Dahleb 98
François M'Pelé 95
Safet Sušić 85
Ángel Di María 78
Raí 72
Kylian Mbappé 71
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.