PSG verlost Inter-paria Icardi van uitzichtloze situatie

Reacties

Mauro Icardi gaat aan de slag bij Paris Saint-Germain. De Argentijn heeft zijn contract verlengd bij Internazionale tot medio 2022 en hij vertrekt op huurbasis uit Milaan.

PSG verlost Inter-paria Icardi van uitzichtloze situatie

Na de komst van trainer Antonio Conte werd Icardi definitief overbodig verklaard bij Inter. De 26-jarige spits raakte vorig seizoen gebrouilleerd met zijn werkgever, die zijn aanvoerdersband afnam en hem uit de selectie zette. Deze zomer woekerde de soap voort en openbaarde Inter dat er geen plek meer was voor Icardi en Radja Nainggolan, die op huurbasis terugkeerde bij Cagliari.

Ondanks interesse van Juventus, Napoli, AS Roma, AS Monaco en Valencia leek Icardi geen uitweg te vinden. Afgelopen week zette hij druk op Inter door de club aan te klagen en 1,5 miljoen euro aan compensatie te eisen omdat hij niet mag meetrainen. Inter en Icardi hebben een andere oplossing gevonden: de aanvaller verlengt zijn contract met een jaar tot 2022, zodat hij in 2021 niet transfervrij vertrekt, en speelt in ieder geval dit seizoen in Parijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Italiaanse media wordt de Argentijn voor 5 miljoen euro gehuurd met een optie tot koop (65 miljoen euro). Zijn salaris van 6 miljoen euro komt volledig voor de rekening van PSG. Als Icardi volgend seizoen inderdaad definitief naar PSG vertrekt, krijgt hij een bonus van 2 miljoen euro. Als de Argentijn bij Inter blijft, zakt hij in salaris naar 5 miljoen euro.

'Ik wil Paris Saint-Germain bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben. Ik zal alles geven om het team te helpen zover mogelijk in de verschillende competities te komen. PSG is een echte Europese topclub geworden met de beste spelers ter wereld. Het momentum is er bij PSG met veel ambities en ik weet zeker dat we alles in huis hebben om nog beter te presteren de afgelopen jaren. Ik kijk ernaar uit om in het Parc des Princes te spelen', laat Icardi weten.

PSG heeft met Icardi de gewenste offensieve versterking binnen. Edinson Cavani en Kylian Mbappé staan enkele weken buitenspel, terwijl Neymar temidden van een transfersoap nog geen minuten maakte in de Ligue 1. De Braziliaan aasde op een terugkeer naar Barcelona, maar de clubs zijn er tot op heden niet uitgekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Icardi
Meer over M. Icardi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.