Palace ook onder Hodgson beschamend: 'Een bittere teleurstelling'

Crystal Palace blameerde zich dinsdagavond in het League Cup-toernooi met een pijnlijke 4-1 nederlaag tegen Bristol City. De Premier League-club gaf een 0-1 voorsprong uit handen, tot grote frustratie van manager Roy Hodgson.

Hodgson begon op 12 september aan zijn job als manager van Palace en verloor sindsdien vijf van zijn zeven wedstrijden bij The Eagles. Anderhalve week geleden leek het lek nog boven met de stunt tegen Chelsea (2-1 overwinning), maar dinsdag keerde het schaamrood terug op de kaken.

Nadat Bakary Sako de bezoekers nog op een 0-1 voorsprong had gezet, ging het helemaal mis. Na ruim een uur spelen stond de 4-1 eindstand al op het scorebord tegen de nummer zeven van het Championship. 'De eerste helft waren we nog de betere partij, maar we kregen het voor elkaar om de doelpunten op belangrijke momenten weg te geven. Dan loop je uiteindelijk tegen een zware nederlaag aan', blikte Hodgson terug bij de BBC.

De zeventigjarige Engelsman gaf tegen Bristol veel basisspelers rust. Onder anderen Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah mochten daardoor weer eens minuten maken. 'Het was voor mij een kans om de reserves voor het eerst aan het werk te zien in het eerste elftal. En voor hen was het een kans om op de deur te kloppen, maar dit is een bittere teleurstelling. Ik heb erg weinig optredens gezien die me het idee geven dat ik andere spelers moet opstellen.'