Nederlanders blameren zich met Palace, Lingard belangrijk voor United

Crystal Palace is uitgeschakeld in de strijd om de League Cup door een blamerende nederlaag tegen Bristol City. Manchester United, Leicester City en AFC Bournemouth vervulden wél hun plicht en plaatsten zich voor de kwartfinales.

Bristol City - Crystal Palace 4-1
Crystal Palace is uitgeschakeld in het toernooi om de League Cup. The Eagles, die begonnen met Patrick van Aanholt, Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah in de basis, moesten met ruime cijfers het hoofd buigen voor Championship-club Bristol City. De wedstrijd begon nog aardig voor de formatie van Roy Hodgson. Bakary Sako opende namelijk de score op aangeven van Ruben Loftus-Cheek. Uiteindelijk gingen de Londenaren af als een gieter. Door treffers van Matt Taylor, Milan Djuric, Joe Bryan en Callum O'Dowda werd het uiteindelijk liefst 4-1.

Jairo Riedewald begon weer eens in de basis bij Crystal Palace.

Swansea City - Manchester United 0-2
Manchester United heeft zich geplaatst voor de volgende van het League Cup-toernooi. Tegen Swansea City was Jesse Lingard de grote man. Na twintig minuten schoof de Engelsman beheerst raak na een fraai hakje van Marcus Rashford. Een kwartier na de pauze toonde Lingard ook aan een begaafd kopper te zijn. Na een voorzet van Nemanja Matic knikte de buitenspeler op schitterende wijze raak.

Jesse Lingard gidst United naar een overwinning op Swansea.

Leicester City - Leeds United 3-1
Leeds United bracht Leicester City al vroeg aan het wankelen. De Championship-club, waar Vurnon Anita in de basis begon, kwam op voorsprong door een schitterende knal via de onderkant van de lat van Pablo Hernández: 0-1. Nog voor de rust kwamen The Foxes langszij dankzij ex-Manchester City-aanvaller Kelechi Iheanacho. De jonge Nigeriaan knalde van buiten het zestienmetergebied laag in de hoek: 1-1.

In de zeventigste minuut kwam de formatie uit Leicester op voorsprong, dit keer was Iheanacho de aangever. Het doelpunt kwam op naam van de Algerijnse spits Islam Slimani. Het slotakkoord was twee minuten voor tijd voor Riyad Mahrez. De buitenspeler dribbelde op zijn befaamde wijze naar binnen en drukte beheerst af in de verre hoek.