Palace beloont geduld van 'populaire' Riedewald met nieuw contract

Reacties

Een dag na zijn belangrijke goal tegen Newcastle United heeft Crystal Palace Jairo Riedewald beloond met een nieuw contract. De 24-jarige middenvelder tekent voor twee jaar bij, waardoor hij nu tot medio 2024 vastligt bij de club uit de Premier League.

Palace beloont geduld van 'populaire' Riedewald met nieuw contract
© Pro Shots

Riedewald laat zo zien dat je nooit moet opgeven, want het zag er lange tijd niet naar uit dat zijn verblijf bij Palace een succes zou worden. Op zijn negentiende maakte Riedewald de overstap van Ajax naar Palace, waar Frank de Boer toen manager was geworden. Na een eerste seizoen waarin De Boer al vroeg werd ontslagen en Riedewald veelal invalbeurten kreeg, raakte de middenvelder compleet uit beeld. In het seizoen 2018/19 speelde hij zelfs niet eens een officiële wedstrijd voor de Engelse club.

Maar Riedewald knokte zich terug. Vorig seizoen nam manager Roy Hodgson hem weer op in zijn selectie en kreeg de voormalig Ajacied zelfs speelminuten. Eerst als linksback en later als centrale middenvelder. Dit seizoen komt Riedewald vaker aan bod en staat de Nederlander ook regelmatig in de basis. Dinsdag scoorde hij nog met een kanonskogel uit de tweede lijn tegen Newcastle (1-2 winst). Het was zijn tweede goal voor Palace na een treffer tegen Fulham in oktober.

© Pro Shots

Nu volgt een beloning met een nieuw contract tot medio 2024. Voorzitter Steve Parish heeft lovende woorden over voor Riedewald. 'Jairo is een van de populairste spelers bij deze club en ik ben verheugd dat ik mag melden dat hij een nieuw contract heeft getekend na zijn uitstekende prestatie tegen Newcastle. Dankzij de begeleiding van Roy en zijn staf heeft Jairo zich enorm ontwikkeld bij ons.'

Uiteraard is Riedewald zelf ook blij met de verbintenis. 'Ik ben tevreden dat ik heb getekend, zeker in deze tijd waarin zo veel gebeurt in het voetbal en in de wereld door de pandemie. Ik ben blij met mijn nieuwe contract en dat de club het vertrouwen in de toekomst uitspreekt. Nu wil ik me weer focussen op het voetbal en het helpen van het team.'

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Riedewald
Meer over J. Riedewald
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.