Riedewald grijpt zijn kans: Vieira noemt de vergeten Nederlander een voorbeeld

Reacties

Jaïro Riedewald beleefde dinsdagavond een hoogtepunt in een verder troosteloos seizoen, door Crystal Palace naar de kwartfinale van het FA Cup-toernooi te schieten. Patrick Vieira was trots op de reactie van de Nederlander die onder zijn leiding eigenlijk totaal niet in stuk voorkomt.

Riedewald grijpt zijn kans: Vieira noemt de vergeten Nederlander een voorbeeld
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
2 - 1
Stoke City
Stoke City

Riedewald zit in zijn vijfde seizoen bij Crystal Palace, maar heeft duidelijk niet het (volledige) vertrouwen van Vieira. Waar de voormalig Ajacied vorig seizoen nog in 33 van de 38 competitiewedstrijden meedeed (negentien keer als basisspeler), daar is hij dit seizoen nog niet verder gekomen dan drie invalbeurten in de Premier League. De laatste weken zat hij steeds niet eens bij de wedstrijdselectie.

Dinsdag kreeg Riedewald voor het eerst sinds 8 januari weer wat speelminuten in het eerste elftal van Palace. De middenvelder viel twaalf minuten voor tijd in en schoot niet lang na zijn entree de 2-1 binnen tegen Stoke City. Dat bleek het winnende doelpunt te zijn.

Vieira gaf de Nederlander na afloop complimenten. 'Het is zwaar geweest voor Jaïro. Heel moeilijk', zei de Palace-coach op de clubsite. 'Het is nooit gemakkelijk voor een speler als hij niet bij de groep of bij de selectie zit, maar hij toont zich een echte professional. Hij laat zijn hoofd niet hangen, werkt altijd hard en wacht op zijn kansen.'

'Vandaag kwam hij het veld op toen het team zijn energie hard nodig had. Hij heeft het erg goed gedaan', vervolgde Vieira. 'Dit is een voorbeeld voor wat ik wil zien van al mijn spelers. We hebben een selectie waarin iedereen kan spelen, dus ik wil dat mijn spelers het me moeilijk maken om de opstelling te bepalen. Dat is wat Jaïro nu gedaan heeft. Hij is beloond voor zijn harde werk.'

Riedewald vocht zich al eens eerder uit een uitzichtloze situatie terug in het team van Crystal Palace. Daar schreven we destijds dit verhaal over:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.