Zeldzame goal Riedewald verschaft Crystal Palace nog meer lucht

Jairo Riedewald heeft Crystal Palace met zijn tweede goal in Engelse dienst aan drie punten geholpen. Newcastle United moest op eigen veld een nederlaag incasseren.

Newcastle United
1 - 2
Crystal Palace

Newcastle United, dat tegen Everton na elf wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens wist te winnen, begon uitstekend aan het duel met Crystal Palace. Jonjo Shelvey had nog geen twee minuten nodig om de score te openen namens The Magpies, die voor aanvang van de wedstrijd vier punten achter Crystal Palace stonden.

Daarna was het echter de beurt aan Riedewald. De 24-jarige Nederlander speelt sinds de zomer van 2017 voor Crystal Palace, toen hij met Frank de Boer mee kwam. De drievoudig Oranje-international maakte in oktober vorig jaar pas zijn eerste goal en met een stevige pegel (nog wel van richting veranderd) mocht hij dinsdagavond zijn tweede goal in dienst van Crystal Palace vieren. De Nederlander zorgde daarmee voor de 1-1.

Vier minuten na de 1-1 van Riedewald werd het ook meteen 1-2. Het was Gary Cahill die de oudste doelpuntenmaker voor Crystal Palace werd in de Premier League. De 35-jarige verdediger zorgde voor de voorsprong van de uitploeg en uiteindelijk ook voor de zege, want na de 1-2 van Cahill werd er niet meer gescoord in de resterende 65 minuten.

Door de zege neemt Crystal Palace verder afstand van de degradatiezone. Riedewald en consorten staan nu met 29 punten vijftien punten boven de degradatiestreep.