Özyakup stapte niet opzij voor Van Persie: 'Maar nu is alles goed'

Reacties

Dat Oguzhan Özyakup een ploeg met gif kan injecteren, werd Dick Advocaat drie seizoenen geleden al duidelijk bij een duel van zijn toenmalige club Fenerbahçe met Besiktas.

Özyakup stapte niet opzij voor Van Persie: 'Maar nu is alles goed'
© Pro Shots

Sterspeler Robin van Persie van Fenerbahçe kreeg het destijds aan de stok met Özyakup. 'Toen Robin scoorde, gleed hij zo juichend richting Ozzy', vertelde de Feyenoord-trainer een dag voor het duel met FC Emmen. 'Nou, die jongen had een blik in zijn ogen of-ie hem wilde vermoorden. Dat werd na afloop in de catacomben nog een heel pandemonium: vechten, duwen, trekken. Maar dat Ozzy niet opzij stapte, ben ik nooit vergeten.’

In een uitgebreid interview in VI gaat Özyakup onder meer in op dat incident. 'Robin was bij Arsenal altijd op een positieve manier met me bezig. Hij staat ervoor open jonge spelers te helpen, maar hij moet zien dat je graag wilt. En ik wilde graag', verhaalt de middenvelder die bij zijn Feyenoord-debuut meteen scoorde.

'Robin was een voorbeeld als voetballer en mens. Later, toen hij in Istanbul ging spelen, heb ik hem weer geprobeerd wegwijs te maken in de stad. Dat we daarna zijn gebotst… Gek eigenlijk. Maar nu is alles goed. Gelukkig maar. We hebben gebeld. Ik was jonger, ik had het misschien wat anders moeten doen toen, maar Robin zei ook meteen: "Zand erover". Zo hoort het te gaan in het voetbal.'

Lees het volledige interview met Oguzhan Özyakup in de nieuwe VI. Uiteraard is het verhaal ook te lezen op VI PRO.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer O. Özyakup
Meer over O. Özyakup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.