Elftal van de Week: trio Fortuna Sittard, uitblinkers Feyenoord en één Ajacied

Reacties

VI's Elftal van de Week is bekend. Fortuna Sittard is met drie spelers hofleverancier, Lars Unnerstall verdiende zijn plekje met een glansrol tegen PSV, terwijl Ajax één speler aflevert.

Elftal van de Week: trio Fortuna Sittard, uitblinkers Feyenoord en één Ajacied
© Pro Shots

Fortuna legde thuis PEC Zwolle met 3-1 over de knie en levert met Dimitris Siovas, Oguzhan Özyakup en Kaj Sierhuis maar liefst drie spelers af. Zij zijn daarmee hofleverancier. Naast Sierhuis maakten Sam Lammers en Jizz Hornkamp met een 7,5 ook aanspraak op een plek in de spitspositie, maar de Fortuna-spits trekt aan het langste eind. Mats Wieffer maakte tegen SC Heerenveen een doelpunt en staat ook in het team van de week, evenals ploeggenoot Lutsharel Geertruida. Mats Köhlert was met twee goals de grote man bij Heerenveen, maar een nederlaag voorkwam hij er niet mee.

Met Steven Bergwijn levert Ajax één speler af. De aanvaller maakte tegen Sparta zijn rentree en wist als invaller een punt voor de Amsterdammers veilig te stellen. Het is voor Ajax te hopen dat Bergwijn snel weer volledig fit is, want trainer John van 't Schip had hem in de afgelopen weken goed kunnen gebruiken.

Unnerstall claimde zondagavond een uitblinkersrol en voorkwam meerdere malen een doelpunt van PSV, waarbij zijn acrobatische redding in de tweede helft het meeste in het oog sprong. Daarmee heeft hij een 7,5 verdiend. Ook PSV-doelman Walter Benítez scoorde dat cijfer, maar zijn Duitse collega wint de strijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het hoogste cijfer is echter voor AZ'er Yukinari Sugawara. De Japanner had met twee doelpunten een groot aandeel in de overtuigende 0-4 overwinning op FC Volendam van zondag. En dat als verdediger. Het leverde Sugawara het cijfer 8,5 op, ver boven zijn collega's.

Elftal van de Week - Speelronde 26

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.