Overmars haalt Van Bommel naar België

Reacties

Zoals VI eerder al meldde is Mark van Bommel (45) aangesteld als trainer van Antwerp FC. De ex-trainer van onder andere PSV is gehaald door sportief directeur Marc Overmars, die na zijn gedwongen vertrek bij Ajax neerstreek in België. Van Bommel tekent een contract voor twee jaar bij The Great Old.

Overmars haalt Van Bommel naar België

Antwerp FC hoopt met Overmars en Van Bommel als hoofdcoach een grote rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de Belgische titelstrijd. In Antwerpen volgt Van Bommel Brian Priske op, waarmee de nummer vier van afgelopen seizoen niet verder besloot te gaan. Andries Ulderink en John Stegeman worden zoals verwacht zijn assistenten. Antwerp meldt dat zijn technische staf de komende weken nog wordt uitgebreid. Ook Jürgen Dirkx zal hem gaan assisteren.

Van Bommel zat sinds zijn ontslag bij VfL Wolfsburg in oktober vorig jaar zonder club. De voormalig middenvelder van onder andere PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan beleefde de beste seizoenstart ooit van de club, maar werd na een mindere reeks al na dertien wedstrijden aan de kant gezet bij Die Wölfe. Nu krijgt hij in België een nieuwe kans in het buitenland. Op maandag 20 juni wordt de oud-international gepresenteerd bij zijn nieuwe club. 

Met Antwerp FC is Van Bommel al zeker van Europees voetbal. Als nummer vier van België had de club eigenlijk een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen de winnaar van de Europese play-offs van België. Omdat bekerwinnaar AA Gent de eindzege pakte in de Europese play-offs, is zo'n beslissing niet nodig. Van Bommel start met zijn werkgever in de tweede voorronde van de play-offs, net als de winnaar van de Nederlandse play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.