Ouwejan helpt Schalke nu wél aan zege op voormalig Bundesliga-bolwerk

Reacties

Schalke 04 heeft een week na de spectaculaire competitiestart tegen Hamburger SV alsnog zijn eerste competitiezege geboekt. Thomas Ouwejan was met een assist tegen 1. FC Kaiserslautern opnieuw belangrijk voor de Bundesliga-degradant.

Ouwejan helpt Schalke nu wél aan zege op voormalig Bundesliga-bolwerk
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
3 - 0
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern

De aspiraties van Schalke zijn na de degradatie van afgelopen seizoen duidelijk: meteen terugkeren op het hoogste niveau. Dat dit een pittige opgave is in de sterk bezette Tweede Bundesliga, bleek vorige week vrijdag al tijdens de opening van het nieuwe seizoen. In een heus spektakelstuk was het eveneens op promotie jagende Hamburger SV met 5-3 te sterk.

Halverwege stevende Schalke toen nog af op een overwinning, doordat Ouwejan vlak voor rust voor de 1-2 tekende. Dit keer was de voormalig speler van AZ als aangever belangrijk. Uit een vrije trap van de Nederlandse linksback kopte spits Simon Terodde, in Hamburg ook al trefzeker, in de dertiende minuut van dichtbij raak. De ruim 60.000 fans juichten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de van PSV overgenomen Timo Baumgartl startte in de basis tegen Kaiserslautern, ook zo'n voormalig Bundesliga-bolwerk. De viervoudig kampioen van Duitsland bood, met Ragnar Ache (ex-Sparta) in de spits, aanvankelijk goed tegenstand. Na rode kaarten voor doelman Andreas Luthe, die Ouwejan neerhaalde, en verdediger Boris Tomiak werd het echter lastig.

Twintig minuten voor tijd dwong Schalke de negen spelers van Kaiserslautern op de knieën, maar daar was wel een uitglijder van reserve-doelman Julian Krahl voor nodig. Turks international Kenan Karaman profiteerde dankbaar en schoof de 2-0 in het lege doel. In de extra tijd maakte Bryan Lasme, ook al aangever bij de 2-0, het feest compleet met de fraaie derde treffer.

Bekijk hier al onze video's
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.