Vuurwerk aan de start: HSV zet Schalke in ongekend spektakelstuk opzij

Hamburger SV heeft in de sensationale openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Tweede Bundesliga direct een dreun uitgedeeld aan Schalke 04. In blessuretijd trokken de Hamburgers het spektakelstuk naar zich toe: 5-3.

Hamburger SV
5 - 3
Schalke 04
Schalke 04

HSV en Schalke zijn twee clubs die helemaal niet in de Tweede Bundesliga willen zijn en daar gezien de statuur ook eigenlijk helemaal niet thuishoren. Schalke degradeerde in het afgelopen seizoen echter, na een verblijf van slechts een jaar op het hoogste niveau, en HSV is al toe aan zijn zesde opeenvolgende niveau in de Duitse Eerste Divisie.

Bij HSV staan twee Nederlanders onder contract. Ludovit Reis ontbrak vrijdag vanwege een blessure; Immanuel Pherai was er wel bij en had een basisplaats. Na een ruim kwartier verzorgde de speler die in het seizoen 2020/21 nog voor PEC Zwolle uitkwam de assist op de 1-0 van Glatzel.

De voorsprong van HSV was verdiend, maar nog voor rust draaide Schalke de rollen om. De zeventienjarige debutant Assan Ouedraogo verzorgde de gelijkmaker en vlak voor rust schoot Thomas Ouwejan, de enige Nederlander in de Schalke-selectie, op fraaie wijze de 1-2 binnen.

In de tweede helft liet Laszlo Benes zich gelden. De Slowaak scoorde in een paar minuten tijd twee keer en herstelde de voorsprong van HSV. De thuisploeg wist deze marge echter ook niet te verdedigen en aanvoerder Simon Terodde, die twee jaar geleden van HSV naar Schalke ging, schoot de 3-3 tegen de touwen. Even hierna moest Schalke met tien man verder, omdat Ibrahima Cissé zijn tweede gele kaart kreeg.

Met een man meer en gesteund door een goedgevuld Volksparkstadion ging HSV op zoek naar de winst. Die leek er echter niet te komen: Miro Muheim schoot op de paal en een doelpunt van Glatzel werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort na het verstrijken van de reguliere speeltijd kon Glatzel alsnog juichen, toen hij doelman Marius Müller omspeelde en de 4-3 binnenschoot.

Het slotakkoord kwam op naam van Jean-Luc Dompe. In de 99ste minuut was Muheim mee naar voren gegaan, in een poging de gelijkmaker te forceren, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. HSV won na een vrije trap van Ouwejan het balbezit terug, kwam er snel uit en profiteerde van het leeggelaten doel.