Oude liefde Cambuur slachtoffer bij verlossing Henk de Jong

Henk de Jong heeft eindelijk zijn eerste overwinning bij De Graafschap te pakken. Nota bene zijn oude club SC Cambuur dolf het onderspit op De Vijverberg. Achilles '29 boekte op spectaculaire wijze de eerste thuiszege van het seizoen.

De Graafschap - SC Cambuur 3-0
Door een dramatische reeks van vier nederlagen op rij stond Eredivisie-degradant De Graafschap ineens op een beschamende achttiende plaats in de Jupiler League. Tegenstander Cambuur kwam juist in uitstekende vorm naar Doetinchem. Daar was op De Vijverberg echter weinig van af te zien.

Tien minuten na de hervatting bracht Anthony van den Hurk het stadion in extase door een afgeslagen voorzet, die ineens voor zijn voeten kwam, onder Cambuur-doelman Harm Zeinstra door te schuiven. Youssef El Jebli was in de slotfase vervolgens het eindstation van een snelle counter en tikte met de 2-0 de beslissing binnen. Invaller Bart Straalman zorgde in de extra tijd nog voor het slotakkoord. De verdediger bezorgde zijn trainer daarmee zijn eerste overwinning in Doetinchemse dienst en zijn ploeg enige lucht op de ranglijst.

FC Oss - MVV Maastricht 0-3
De nederlaag van Cambuur bood MVV de kans om afstand te nemen van de Leeuwarders op de Jupiler League-ranglijst. De Limburgers leken vlak na rust in de problemen te komen toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Topscorer Tom Boere beging echter een zeldzame misser en zag zijn inzet door doelman Bo Geens uit de hoek getikt worden. MVV profiteerde vervolgens optimaal door via treffers van Thomas Verheijdt en Joeri Schroijen en nogmaals Verheijdt afstand te nemen.

FC Volendam - FC Den Bosch 2-1
Het thuisduel met Den Bosch was er één die Volendam moest winnen en dat leek aanvoerder Kees Kwakman maar al te goed te beseffen. De middenvelder nam de bal na negentien minuten vol op de pantoffel en zag zijn inzet fraai in de kruising belanden. De prachtige treffer van Kwakman leek echter niet genoeg voor de thuispoeg. In de slotfase trok Romero Regales de score namelijk gelijk. Kevin van Kippersluis bracht zijn ploeg echter alsnog de drie punten door in de extra tijd de winnende treffer te maken.

NAC Breda - FC Dordrecht 1-0
Zonder de verbannen FC Twente-huurling Jari Oosterwijk had NAC aan één treffer genoeg om de bezoekers van zich af te houden. Die goal kwam van een andere huurling. Spanjaard Manu García liet het netje al in de vierde minuut bollen, waardoor NAC ten koste van Cambuur weer een plaatsje opschuift naar plek vijf.

Achilles '29 - FC Eindhoven 4-3
Achilles manifesteert zich dit seizoen als het lelijke eendje van de Jupiler League en boekte op 19 augustus op bezoek bij Helmond Sport zijn enige competitiezege. Thuis tegen Eindhoven werd dat aantal maandagavond verdubbeld. Freek Thoone, Imran Omar en Emir Smajic (twee keer) poetsten de drie tegentreffers van de bezoekers vakkundig weg. Met name de laatste treffer van Smajic in de 87ste minuut zorgde voor ontlading bij de club uit Groesbeek.