Oude bekende uit Nederland zit Onana en co dwars op Afrika Cup

Kameroen is er maandag niet in geslaagd om ook de derde groepswedstrijd op het toernooi om de Afrika Cup te winnen. Met een aantal oude bekenden op het veld zat Kaapverdië de ploeg van doelman André Onana en zijn ploeggenoten dwars.

Kaapverdië
Kaapverdië
1 - 1
Kameroen
Kameroen

Gastland Kameroen won eerder met 2-1 van Burkina Faso en met 4-1 van Ethiopië en was zo al min of meer zeker van de volgende ronde. Kaapverdië bleek in de laatste wedstrijd echter een taaie tegenstander. Jeffry Fortes (De Graafschap), Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) en Jamiro Monteiro (ex-Heracles Almelo) stonden in de basis.

Kameroen kreeg in de eerste helft de betere kansen en kwam richting de rust ook op voorsprong. Topscorer Vincent Aboubakar maakte al zijn vijfde goal van het toernooi door uit een afgeslagen vrije trap raak te schieten. Zo was de ban gebroken voor Kameroen, dat op jacht leek naar meer.

In plaats van de 0-2 viel vlak na rust echter de 1-1. De goal werd gemaakt door een andere oude bekende uit Nederland. Garry Rodrigues viel in de rust in voor Fortunees Semedo en tikte een pass van Kenny Rocha Santos achter zijn standbeen langs in het doel achter Onana. Rodrigues werd geboren in Rotterdam en speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Feyenoord en bij FC Dordrecht. Tegewoordig is hij actief bij Olympiakos.

Dankzij zijn goal eindigde het in 1-1 en mag Kaapverdië nog hopen op de volgende ronde. Het land eindigde als nummer drie in Groep A en moet nu afwachten of het ook bij de beste vier nummers drie hoort. Kameroen eindigde bovenaan in de poule.

Burkina Faso
1 - 1
Ethiopië
Ethiopië

Een nieuwe heldenrol voor Hassane Bandé zat er niet in, maar Burkina Faso stelde tegen Ethiopië wel het ticket voor de volgende ronde veilig. Een gelijkspel was daarvoor genoeg. Cyrielle Bayala opende halverwege de eerste helft de score door de bal over doelman Telkemariam Shanko heen te werken. Na rust kreeg Ethiopië een penalty die werd benut door Getaneh Kebede: 1-1.