Kameroen begint feestelijk aan Afrika Cup ondanks geblunder Onana

Reacties

Kameroen is het toernooi om de Afrika Cup in eigen land zondag goed begonnen. Het gastland versloeg Burkina Faso. Vincent Aboubakar was de grote man en maakte beide treffers.

Kameroen begint feestelijk aan Afrika Cup ondanks geblunder Onana
Kameroen
Kameroen
2 - 1
Burkina Faso
Burkina Faso

Een schitterende openingscerenomie betekende het startsein van het toernooi. President Paul Biya, geflankeerd door zijn vrouw, liet zich in een kleurrijk decor het stadion inrijden om de Afrika Cup te openen. Toegezongen door een dansende massa op de goedgevulde tribunes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als de Afrika Cup om één ding bekend staat, behalve het surplus aan onontdekt talent, zijn het de spijkerharde tackles die af en toe ingezet worden. En zondag waren er slechts dertig seconden nodig om dat cliché te voltrekken. Steeve Yago was namens Burkina Faso de dader van een enorme aanslag op Collins Fai en kwam er met een gele kaart genadig van af. Daarmee was de toon gezet.

De gastheer trad overigens aan met Andre Onana in het doel, terwijl de Ajacied aan de overkant in aanvaller Bertrand Traoré een voormalig ploeggenoot vond. En die tweede kon als eerste zijn handen de lucht in gooien. Met een klein bedankje aan Onana. De goalie ging na ruim twintig minuten enorm in de fout door onder een voorzet van Traoré door te gaan. Gustavo Sangaré pakte het cadeautje dankbaar uit (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog voor rust herstelde Kameroen echter de verhoudingen. Twee keer vanaf de stip. En twee keer binnen vijf minuten was aanvoerder Vincent Aboubakar het goudhaantje. De spits van het Saoedische Al-Nassr bleek ijskoud en bezweek niet onder de druk (2-1).

De treffers waren een extra aanmoediging voor de uitgelaten fans om het feest nog groter te maken. Wat betreft het spel viel het de tweede helft echter tegen. Chaotisch, onzorgvuldig en gehaast ging Burkina Faso op jacht naar de gelijkmaker. En zonder succes.

Hoewel de tweede helft nauwelijks kon tippen aan de eerste helft, wat betreft amusementswaarde, was het feest op de tribune er niet minder om. Ondanks de blunder van Onana is het toernooi om de Afrika Cup in Kameroen feestelijk begonnen. Al zal dat voor Burkina Faso niet zo voelen. Zij moeten tegen Ethiopië en Kaapverdië aan de bak om de tweede ronde te kunnen halen.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep A Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kameroen
3
2
1
0
7-3
+4
7
2
Burkina Faso
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kaapverdië
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ethiopië
3
0
1
2
2-6
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.