Drama vanaf elf meter: Duarte-broers komen terug naar Nederland

Reacties

Zuid-Afrika heeft zaterdagavond voor het eerst sinds 2000 de halve finale van de Afrika Cup bereikt. Kaapverdië gaf zich pas na strafschoppen gewonnen, onder anderen Laros Duarte (FC Groningen) ging de fout in vanaf elf meter.

Drama vanaf elf meter: Duarte-broers komen terug naar Nederland
© Pro Shots
Kaapverdië
Kaapverdië
ns
0 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Kaapverdië begon met Jamiro Monteiro op het middenveld, hij zit momenteel zonder club en speelde in het verleden voor SC Cambuur en Heracles Almelo. In de slotfase werd hij afgelost door Laros Duarte, de middenvelder zat daarvoor naast zijn broer Deroy (Fortuna Sittard) op de bank. Hij werd niet in de verlenging ingebracht en moest dus toezien hoe zijn landgenoten een spannende penaltyserie tegemoet gingen.

Penaltyseries brengen natuurlijk altijd spanning met zich mee, maar voor zowel Kaapverdië als Zuid-Afrika zou een plek in de halve finale historisch zijn. Kaapverdië bereikte die ronde nooit eerder, Zuid-Afrika in 2000 voor het laatst. Het werd uiteindelijk feest in Zuid-Afrika.

Dat land nam de strafschoppen beter, maar ook weer niet veel beter. Zuid-Afrika schoot twee van de vier strafschoppen raak, Kaapverdië miste viermaal in vijf beurten. Ook Groninger Laros Duarte ging de mist in, waardoor het Zuid-Afrika is dat tegenover Nigeria komt te staan in de halve finale. De andere halve finale gaat tussen gastland Ivoorkust en DR Congo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.