Oranje verzamelt voor start WK-kwalificatiereeks: zo ziet de week eruit

Reacties

Het Nederlands elftal is maandagmiddag bijeengekomen bij Hotel Woudschouten in Zeist om zich voor te bereiden op de start van de WK-kwalificatiereeks. Heel veel tijd om zijn ploeg te prepareren is er niet voor bondscoach Frank de Boer.

Oranje verzamelt voor start WK-kwalificatiereeks: zo ziet de week eruit
© Pro Shots

Woensdagavond staat in Istanbul namelijk al de eerste wedstrijd voor de deur: uit tegen Turkije. Tot dat moment staan er welgeteld twee trainingen op het pogramma: maandagavond om 18.00 uur en dinsdagochtend om 11.00 uur. Dinsdagmiddag vertrekt de selectie vervolgens al richting Turkije.

In de dagen erna is het ritme hetzelfde. Richting het thuisduel met Letland in de Johan Cruijff Arena van zaterdag, waarvoor 5.000 kaarten zijn verkocht, staan er opnieuw twee trainingen gepland en dat geldt ook voor de aanloop naar het laatste en derde WK-kwalificatieduel met Gibraltar van dinsdagavond.

Programma Oranje


Wo 24 mrt. 2021

Za 27 mrt. 2021

Di 30 mrt. 2021

Zo belooft het een drukke week te worden voor De Boer, die de huidige interlandperiode ook zal gebruiken om alvast vooruit te werken richting het EK van komende zomer. Hierna volgen immers twee maanden clubvoetbal, voordat Oranje richting de start van de Europese eindronde weer bij elkaar komt.

Voor de start van de WK-kwalificatiereeks riep De Boer met FSV Mainz 05-verdediger Jeremiah St. Juste één debutant op. Daarnaast keerde Ajax-doelman Maarten Stekelenburg na lange tijd weer terug in de selectie, die in totaal 24 spelers bevat. Wout Weghorst was de opvallendste afwezige.

selectie nederlands elftal

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus) , Jeremiah St. Juste (FSV Mainz 05), Kenny Tete (Fulham), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Calvin Stengs (AZ).

'Onbegrijpelijk dat Weghorst er niet en Luuk de Jong er wel bij zit'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.