Stekelenburg en St. Juste wel, Promes en Weghorst niet in Oranje

Reacties

Frank de Boer heeft zijn definitieve selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Jeremiah St. Juste en Maarten Stekelenburg zitten bij de selectie. Quincy Promes en Wout Weghorst zijn opvallende afwezigen.

Stekelenburg en St. Juste wel, Promes en Weghorst niet in Oranje
© Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt in de komende twee weken drie WK-kwalificatiewedstrijden. Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart) zijn de tegenstanders. Het is voor Oranje het begin van de WK-kwalificatiereeks richting het eindtoernooi in Qatar.

St. Juste debuteert bij de selectie en is de directe vervanger van Stefan de Vrij, die niet beschikbaar is nadat hij positief is getest op het coronavirus. Luuk de Jong krijgt opnieuw de voorkeur boven Wout Weghorst en Maarten Stekelenburg krijgt een kans om zich te laten zien aan De Boer, dat gaat ten koste van Marco Bizot. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bizot (AZ), Joël Drommel (FC Twente), Quincy Promes (Spartak Moskou), Kevin Strootman (Genoa), Tonny Vilhena (FC Krasnodar), De Vrij (Inter) en Weghorst (VfL Wolfsburg) waren wel opgenomen in de voorselectie, maar hebben de definitieve selectie niet gehaald. Over de afwezigheid van Promes heeft De Boer uitleg gegeven.

Er is een klein voorbehoud bij de selectie van Oranje: het is nog niet helemaal zeker of Memphis Depay inzetbaar is. De aanvaller van Olympique Lyon moet in verband met de coronamaatregelen dispensatie krijgen van de Franse overheid om bij zijn terugkeer naar Frankrijk, na eventuele interlandoptredens bij Oranje, niet in quarantaine te hoeven.

Wat vinden jullie van de selectie? Praat mee in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.