Turkije met Kökcü en twee andere oude Eredivisie-bekenden tegen Oranje

Reacties

Orkun Kökcü is opgeroepen voor de nationale ploeg van Turkije. Het betekent dat de twintigjarige middenvelder van Feyenoord volgende week mogelijk oog in oog met Oranje komt te staan.

Turkije met Kökcü en twee andere oude Eredivisie-bekenden tegen Oranje
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Kökcü had als jeugdinternational ook voor Oranje kunnen kiezen, maar stapte in 2019 over naar Jong Turkije en is inmiddels A-international. In september debuteerde de Feyenoorder in de Nations League tegen Servië en in november speelde hij in de oefeninterland tegen Kroatië zijn tweede cap. Woensdag volgt mogelijk interland nummer drie als Oranje op bezoek komt bij de start van de WK-kwalificatiereeks.

Bondscoach Senol Günes heeft in totaal 28 spelers opgeroepen voor de interlands tegen Nederland, Noorwegen en Letland. Volgens Turkse media is het nog afwachten of de vier internationals uit de Ligue 1 en de Ligue 2 zich kunnen melden door de blokkade van Franse clubs, die wegens de quarantaineregels in eigen land niet-Europese internationals zullen tegenhouden. Voor Memphis Depay geldt bij Oranje hetzelfde.

Het is dus nog de vraag of Turkije tegen Oranje kan beschikken over het Lille-trio Burak Yilmaz, Yusuz Yazici en Zeki Çelik en Le Havre-verdediger Umut Meras. Met Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çaglar Söyünçü (Leicester City) en Hakan Çalhanoglu (AC Milan) zijn de grote namen er in ieder geval bij, net als twee oude bekenden uit de Eredivisie: Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir) en Enes Ünal (Getafe).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.